3 Şerit

Yamaha 3 silindirli modellerini geri çağırıyor!

Yamaha’nın üç silindirli motosikletlerinde yaşanan bir güvenlik sıkıntısı sebebiyle Amerika pazarında geri çağırma operasyonu başlıyor.

Bazı pazarlarda FJ-09, FZ-09 olarak satılan Türkiye ve Avrupa pazarlarında ise Tracer 900 ve MT-09 ismiyle satılan 3 silindirli modellerin 2015-2017 ve 2014-2017 tarihleri arasında üretilmiş versiyonları ile XSR 900 modelinin 2016-2017 model yılı versiyonlarında güvenlik nedeniyle geri çağırmalar başladı.

Alçak gidon seçenekli bu modellerin geri çağırılma sebebi ise boyama aşamasında yaşanan bir sıkıntı. Gidon boğazının oynak yerlerindeki hatalı boyama sebebiyle zamanla kullanım sırasında gidon üzerindeki boyanın aşınması ve motor vibrasyonun da etkisi ile vidaların gevşemesi sorun yaratıyor. Bu sebeple gidonun oynak bir hal alması hatta yerinden çıkabilecek kadar gevşemesi geri çağırma sebebi olarak belirtiliyor.

Bu sebeple Yamaha önümüzdeki günlerde belirtilen 3 silindirli modellerinde bir geri çağırma operasyonu başlatarak bu gidon problemini halletmeyi planlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde gündeme gelen bu durumun Avrupa ve Türkiye’yi etkileyip etkilemeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

 

2 comments

  • efe

    Belirtilen modellerde 2014-2017 tüm motorsikletleri etkileyen bir sorun.
    Amerikada geri çağrılma yapılıyorsa buradada yapılması gerekir, onlar motorsikletde buradakiler değil mi.
    Yamaha Türkiye, bu sorunu servise uğrayın ayar çekelim eskisinden daha iyi olur gibi algılamaz umarım.

    • Merhabalar,

      Geri çağırmalarda her zaman tüm modelleri etkilemeyebiliyor. Amerika pazarı için üretilen modellerin çıktığı fabrikadaki boya hatasından kaynaklanıyor ve Avrupayı etkilemiyor olabilir. Bu konuda Yamaha zaten bir açıklama yapacaktır geri çağırılması gereken modeller Avrupa’da da var ise…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir