3 Şerit

Ferrari 10 yılın ardından ilk kez Avusturalya’da zirvede!

2017 yılında antremanlarda attığı hızlı turlarla dikkat çeken Ferrari takımı pit stop stratejisini de iyi yaparak 10 yıldır kazanamadığı Avusturalya GP’sinde Vettel ile zirveyi almayı başardı.

10 yıldır Avusturalya’da yarış galibiyeti alamayan, son yıllarda da büyük düşüş yaşayan Ferrari takımı 2017 yılına galibiyetle başladı. Sezon başı antremanlarında da en hızlı iki takımdan birisi olan Ferrari, 2017 sezonunun ilk yarışı olan Avusturalya Melbourne GP’sinde hızını göstererek zirvede yer almayı başardı.

İlk 4 sıra Ferrari ve Mercedes’in

Sezon öncesi yapılan tahminler kendisini zaten haftasonunun başında Cumartesi günkü sıralama turlarında göstermişti. Mercedes pilotları Ferrari’lerin önünde gözükse de yarışta bu durum biraz olsun değişti. İlk pit stopunu erken yapan Lewis Hamilton, Sebastian Vettel’in daha geç pit stop yapmasıyla ilk sıradaki yerini kaybetti ve yarışı da bu şekilde ikinci sırada sonlandırdı. Mercedes’in şampiyon pilotu Rosberg’in emekliye ayrılmasının ardından takıma gelen Valeri Bottas ise 3. sırada yarışı bitirerek podyumda yer almayı başardı.

Bir diğer Ferrari pilotu Fin, Kimi Raikkönen ise 4. sırayı alarak Ferrari’nin bu sene Mercedes’in en büyük rakibi olabileceğini ortaya koydu. Turbo motor çağına geçildiğinden bu yana büyük üstünlük kurmayı başaran Mercedes takımı ise Vettel’in bu galibiyeti ile bir rekabetle bu sene karşı karşıya kalacaklarını görmüş oldular…

McLaren Honda sıkıntılar yaşamaya devam ediyor

Honda’nın yenilenen motor bloğuna rağmen McLaren takımı sorunlar yaşamaya devam ediyor. Honda motoru ile geçtiğimiz senelerde de sıkıntılar yaşayan takım, bu sene Mercedes motoru kullanmaya dönmek konusunda ciddi konuşmalar yaşanıyor. Takımın 2017 senesinde kullandığı Honda motorunun geçtiğimiz yıllardan bile daha güçsüz olduğu söylenirken, Alonso’nun finişi göremeyerek 54. turda yarış dışında kalması da bu durumun tuzu biberi oldu.

Avusturalya GP’si ilk 10 sıra

1 SEBASTIAN VETTEL FERRARİ
2 LEWIS HAMILTON MERCEDES +9.975s
3 VALTTERI BOTTAS MERCEDES +11.250s
4 KIMI RÄIKKÖNEN FERRARI +22.393s
5 MAX VERSTAPPEN RED BULL RACING +28.827s
6 FELIPE MASSA WILLIAMS +83.386s
7 SERGIO PEREZ FORCE INDIA +1 lap
8 CARLOS SAINZ TORO ROSSO +1 lap
9 DANIIL KVYAT TORO ROSSO +1 lap
10 ESTEBAN OCON FORCE INDIA +1 lap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir