3 Şerit

Honda Africa Twin’den en yüksek irtifa rekoru!

Africa Twin, çift silindirli bir motosiklet tarafından ulaşılan en yüksek irtifa rekorunu kırarak çıtayı daha da yükseltti.

Rekor, Arjantin ve Şili arasında bulunan ve dünyanın en yüksek aktif yanardağı olan Nevado Ojos del Salado’da kırıldı. Beş motosiklet sürücüsünden oluşan ekip, Africa Twin’i yanardağın yamaçlarında deniz seviyesinden 5965 metre yukarıya çıkararak rekor bir yüksekliğe ulaştı. Devam etmesi planlanan yarış 2 metrelik kar tarafından engellenmeden önce, bu yeni dönüm noktasına ulaşmak için seçilen kişi Honda Güney Amerika yarış takımının enduro şampiyonu Fabio Mossini oldu.

Termignoni egzoz, yenilenmiş diferansiyel dişli takımı, yeni Metzeler MC360 lastikler ve bir dizi Honda orijinal aksesuarlarıyla donatılmış olan standart Africa Twin ile uluslararası bir ekip tırmanışını 24 saat içinde tamamladı. Takip ettikleri rota boyunca ekip, -5oC kadar düşük sıcaklıklarda kırık asfalt, çakıl, çamur, kum ve nihayet “penitentes” olarak da bilinen şerit şeklinde buz kütlelerini geride bırakarak Africa Twin’in kendi sınıfında en iyi performans sergileyen arazi motosikleti olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Africa Twin reaches new heights

Africa Twin yeni yükseklik rekorunun sahibi oldu…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir