3 Şerit

Yeni nesil Polo’nun fotoğrafları sızdı!

Altıncı nesil Volkswagen Polo, kamuflajsız haliyle Güney Afrika’da görüntülendi. Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılması öngörülen otomobil, altyapısı da dahil olmak üzere bir çok yenilikle piyasaya sunulacak.

Fotoğraflardan görülebildiği üzere, otomobilin tasarımı daha dinamik bir hale getirilmiş. Volkswagen, bu sayede piyasadaki rakiplerinin karşısına daha ilgi çekici bir araçla çıkmayı planlıyor. Yeni Polo, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Seat Ibiza’da kullanılan MQB modüler altyapı üzerine inşa ediliecek. Ibiza’da olduğu gibi Polo da eski nesline göre daha uzun ve geniş bir otomobil. Bu sayede kabin alanı ve bagaj kapasitesinin de önemli ölçüde artacağı öngörülüyor.

İç mekanda da yenilikler devam ediyor. Kalite hissini arttırmak amacıyla yumuşak konsol kaplamaları ve Polo’nun ağabeyi Golf’den alınan koltukların yanı sıra, dijital gösterge paneli, yeni nesil dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ve otomatik park asistanı gibi sistemlerin de Polo’da yer alması bekleniyor.

poloback

Motor-şanzıman seçeneklerinin ise Volkswagen’in kemer sıkma politikalarıyla bağlantılı olarak azaltılması ön görülüyor. Şu ana kadar eldeki bilgiler baz modelin 1.0 litre üç silindirli üniteyle piyasaya sunulacağı yönünde. Bu motor, 64hp,74hp ve 113hp gücünde üç seçeneğe sahip olacak. Mevcut Polo’da kullanılan 1.4 litrelik benzinli motor ise yerini Golf’de kullanılan 1.5 litrelik turbo beslemeli üniteye bırakacak. 1.5 turbo motorun 128 ve 143hp gücünde iki versiyonunun olacağı öngörülüyor.

Dizel tarafında ise, Volkswagen her ne kadar dizel motorları eninde sonunda piyasadan çekmeyi planlasa da, 1.6 litre TDI ünite Polo ürün gamında yerini alacak. Bu motorlarla birlikte 5 ve 6 ileri manuel şanzımanların yanı sıra 7 ileri çift kavramalı şanzıman da opsiyon olarak sunulacak. Bu seçeneklerden hangilerinin ülkemizde piyasaya sürüleceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Polo gamının en üstünde ise yine Polo GTI bulunacak. Dedikodular, GTI’ın 200hp güç üreten 2.0 litrelik motorla geleceği yönünde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir