3 Şerit

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nın Yenilikleri

Bu yıl 87.si düzenlenen ve otomotiv endüstrisinin en önemli fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda markalar yeni modellerini tüketicilerin ve basının beğenisine sunuyor.

Citroen ve DS Automobiles

Citroen-C-Aircross

Citroen, gün geçtikçe büyüyen küçük crossover segmentine C3 Aircross ile giriş yapıyor. Opel Crossland X ile aynı platformu ve üretim bandını paylaşacak olan Aircross, markanın ürün gamında C3 Picasso’nun yerini alacak. Aircross ve Crossland Opel’in Zaragoza’daki fabrikasında üretilecek.

1488550113_DS_7_Crossback__2_

PSA grubunun lüks markası DS Automobiles ise yeni amiral gemisi DS7 Crossback’i görücüye çıkartıyor. Crossover sınıfındaki otomobil; Audi Q3, Mercedes GLA ve Range Rover Evoque gibi güçlü rakiplerden pazar payı çalmaya çalışacak. DS7, Peugeot 3008 ile aynı platformu paylaşıyor.

Ford

1488618183_FORD_2017_Fiesta_ST

Ford, Avrupa pazarında en çok satan modeli olan Fiesta’nın yeni versiyonunu Cenevre’ye getiriyor. Yeni Fiesta’nın sınıfında pek rastlanmayan adaptif hız sabitleme ve şerit takip asistanı gibi ileri güvenlik yardımcıları tüketicilerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.

Honda 

Honda-Civic-Type-R-775529

Civic hatchback’in yüksek performanslı versiyonu Civic Type-R, 2.0 litrelik Turbo VTEC motordan gücünü alacak. Geçmiş modelin 306 hp’lik gücünün daha yukarıya çekildiği söylense de, Honda henüz kesin bir bilgi paylaşmış değil. Yeni Type-R, yıl ortasında İngiltere’de üretilmeye başlayacak.

Hyundai

i30-tourer-0482

Hyundai’nin Fuarda yakıt hücreli yeni bir Tucson konsepti tanıtması bekleniyor. Bunun yanı sıra i30 Tourer modeli de Hyundai standında yer alacak. Station Wagon i30 ile Kore’li üretici segmentinin en büyük yükleme alanlarından birini sunma iddiasında. i30 hatchback’de hali hazırda bulunan aktif güvenlik yardımcıları Tourer’da da yer alacak.

Kia

KIA Picanto (01)

Yeni Picanto eski modele göre daha uzun aks mesafesi ve yüzde 25 daha geniş bir bagaj alanı sunuyor. 7 inçlik dokunmatik ekranın yardımıyla da daha teknolojik bir iç mekan sunan otomobil, gerileyen talep nedeniyle sadece 5 kapılı olarak üretilecek. Yeni Picanto, Volkswagen Up, Fiat Panda ve Citroen C1 gibi rakiplerle mücadele edecek.

Land Rover

range-rover-velar-asdf4-1004_0

Yeni Range Rover Velar, Temmuz ayında piyasaya sürülecek ve Range Rover’ın ilk orta boy SUV modeli olacak. Velar, markanın ürün gamında Evoque ve Range Rover Sport’un arasında konumlandırılıyor. Porsche Macan’a rakip olacak Velar’ı Jaguar Land Rover CEO’su Ralph Speth, “SUV özellikleri olan, otomobil gibi bir Range Rover” olarak tanımlıyor.

Mercedes-Benz

g65_3

Mercedes, fuarda ultra lüks bir SUV’un yanı sıra ilk pickup modelini gösterecek. Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, G-Class modelinin en üst versiyonu olacak. Maybach alt markasının ilk off road modeli olacak olan otomobilin piyasaya çıktığında satış fiyatının en az 500.000 Euro olacağı tahmin ediliyor. Stuttgart’lı üretici, daha önce tanıttığı pickup modeli X-Class’ı da fuarda sergileyecek. Renault Alaskan ve Nissan Navara ile aynı mimariyi paylaşan otomobil, Mercedes’in ilk pickup’ı olacak.

Opel

V7-170309917

Opel, kompakt crossover modeli Crossland X ve yeni Insignia’yı Cenevre’de tanıtacak. Crossland X, markanın PSA grubuyla ilk ortak çalışması olacak. Yaz aylarında piyasaya sunulacak olan model, benzer boyutlardaki Meriva’nın yerini alacak. Yeni Insignia Grand Sport ise, markanın premium modeli olması nedeniyle dikkat çekiyor. Opel, sürüş konforu ve teknolojik donanımın da yardımıyla, Insignia’yı BMW 3 serisi gibi rakiplerin karşısında konumlandırıyor.

Porsche

Panamera Turbo Sport Turismo

Panamera’nın satışlarını arttırmayı hedefleyen Porsche, ilk station wagon modeli Panamera Sport Turismo’yu tanıtıyor. Sedan modelinin aksine arkada iki yerine üç koltuk sunan Sport Turismo, aynı zamanda otomobilin hızına göre pozisyon değiştiren adaptif bir arka spoiler’a da sahip.

Renault

1488282246_Alpine_87780_global_en

Fransız marka, spor otomobil alt markası Alpine’ı tekrar hayata döndürüyor. Ortadan motorlu coupe otomobil, Audi TT ve Porsche 718 Cayman’ın karşısına konumlandırılıyor. Fuarda tanıtılan model, geçen yıl gösterilen Alpine Vision konsept ile yakın benzerlik gösterecek. 1995 yılından beri üretilmeyen Alpine’ın yeni modelinde 300 hp gücünde 1.8 litrelik turbo beslemeli motor görev yapacak.

Volvo

205075_The_new_Volvo_XC60

 

Volvo, Çinli Zhejiang Geely Holding bünyesinde yeni XC60 ile ürün skalasını genişletmeyi sürdürüyor. Orta ölçekli SUV’ın daha büyük XC90 modellerinden stil ipuçları alması bekleniyor ve XC90 tam boyutlu SUV’ın yanı sıra S90 ve V90 modellerinde zaten kullanılan Volvo’nun Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi’nin daha kompakt bir versiyonunu temel alıyor. XC60 ayrıca plug-in hibrid güç aktarma organlı bir türe sahip olacak. XC60, bu yıl BMW X3, Mercedes GLC ve Audi Q5’e rakip olarak satışa sunulacak.

Volkswagen

ACCEPTANCE_DRIVE

Volkswagen markasının yeni amiral gemisi olan Arteon, Cenevre’de ilk kez halka tanıtılacak. Dört kapılı, coupe tasarımlı model Passat’ın üzerinde konumlanacak ve sportif bir görünüme sahip orta sınıf bir sedan arayan otomobil alıcılarına yönelik olacak. Arteon, Passat tabanlı CC’nin yerini alacak. VW’nun ayrıca kompakt SUV T-Roc konseptinin üretim versiyonunu göstermesi bekleniyor.

Subaru

Subaru XV

İkinci nesil Subaru XV SUV, yeni Impreza için de kullanılan şirketin yeni Global Platformunu temel alıyor. Modelin kalbinde, boxer motorlar titreşimi azaltacağı söylenen bir şekilde monte edilecek.

Mitsubishi

mitsubishi_eclipse_cross_1

Mitsubishi, ‘Qashqai rakibi kulübüne’ oldukça geç kaldı, ancak Eclipse, yeni Renault-Nissan yönetimi altında, sıkıntılı zamanlar geçiren üreticinin şansını değiştirebilecek bir otomobil olabilir. Eclipse’in görünümü ilk olarak 2013’te görülen XR-PHEV konsept otomobilinden türetilmiş. Eclipse adı daha önce 1989’dan 2011’e kadar üretilen bir spor coupé’de kullanılıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir