3 Şerit

Ferrari 812 Superfast, Cenevre’de görücüye çıkıyor

Ferrari, F12 Berlinetta’nın takipçisi konumundaki yeni modeli 812 Superfast’i, Mart ayında kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtacak. 

Ferrari, 812 Superfast ile hem yolda hem de pistte keyif veren sürüş deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Bu sene 70. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan Ferrari, tarihe geçecek nitelikte özelliklere sahip, gelmiş geçmiş en hızlı ve güçlü modeli 812 Superfast’i Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak. 812 Superfast, her zaman mükemmel bir deneyimin tadını çıkarmaya imkân sağlayacak yeterli konfora sahip bir spor otomobil olarak, en güçlü Ferrari’yi isteyen müşterileri hedefliyor.

Ferrari 812 Superfast-2

340 km/s’lik son hız
6.5 litre V12 yapılı 789 HP’lik motora sahip Ferrari 812 Superfast, 7000 d/d’de 718 Nm’lik maksimum tork değeri sunuyor. Dikkat çekici maksimum tork değerinin % 80’i 3500 d/d’de beklenenden daha erken şekilde elde edilebilirken, hem sürüşü iyileştirme hem de düşük devirlerde bile hızlanma sağlıyor. Söz konusu bu performans düzeyleri, kısmen yüksek-performanslı bir motorda ilk defa 350 barlık doğrudan enjeksiyon sistemi kullanılarak ve bunun kavramsal olarak doğal emişli F1 motorlarınınkinden türetilmiş değişken geometrili alım parçaları ile eşleştirilmesiyle elde edilmiş. 812 Superfast’in çift kavramalı şanzımanı, vitesler arasında daha kısa vites yükseltme ve düşürme süreleriyle kombine edilmiş, gaz tepkisini daha da keskinleştiren özel vites oranlarına sahip. 340 km/s’lik son hıza sahip olan Ferrari 812 Superfast, 0-100 km/s hızlanmasını 2.9 sn’de tamamlıyor.

812 Superfast, sportif hatları ve boyutlarıyla 1969 model 365 GTB4’ün arka kısmını andıran iki-kutulu tasarımı ile fastback özelliklerine sahip. Kanatların tasarımı arka kısmı görsel olarak kısaltıyor ve 812 Superfast’i, V12 motorun sağladığı güç hissini pekiştiren atletik tekerlek bombeleri ile karakterize ediyor. Motor kaputu üzerindeki oyulmuş havalandırma tertibatının tasarımı içerisine entegre edilmiş LED farlar da ayrıca ön tekerlek kemerini saran ve bununla entegre ön kası vurguluyor. 812 Superfast’in arka görünümü ise Ferrari geleneğinden ilham almış dört adet yuvarlak arka far, yatay hatlar etrafında göz alıcı tasarımı vurguluyor. Bu sayede görsel olarak 812 Superfast’e, hem rüzgarlığını hem de kabinini alçaltan bir duruş da kazandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir