3 Şerit

Kutba sefer yapınca satışlarını ikiye katladı

Gaziantep Acarsan Otomotiv, potansiyel 20 müşterisini buz üstünde araç kullanmak üzere kuzey kutbuna davet edince, Türkiye ortalamasının yüzde 15 altında olan dört tekerlekten çekişli “quattro” model satışları, ortalamanın yüzde 50 üstüne çıktı…

Audi markasının alemet-i farikası haline gelen dört tekerlekten çekiş sistemi quattro sadece bu markanın otomobillerinin değil, markayı satan bayilerin de yola daha iyi tutunmasını sağlıyor.

Audi en önemli marka değeri olan “quattro” bir süredir markaya kattığı değerin yanında, bir ‘pazarlama unsuru’ olarak da başarılara imza atıyor.

audi diFinlandiya’da kutup dairesi içinde ve İsveç’te donmuş göller üzerinde oluşturulan özel pistlerde müşterilerine çok özel bir deneyip yaşatan marka, bu şekilde quattro algısını da bir adım öne taşımayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde bu özel fırsatı Doğuş Otomotiv Audi Genel Müdürü Giovanni Bottaro ile birlikte Finlandiya’da yaşama fırsatı bulduk. Bu eğlenceli eğitim sırasında Giovanni Bottaro, quattro’nun marka algısına nasıl bir katkı yaptığını 2013 yılında Gaziantep’te yaşanan bir örnekle anlattı: “2009 yılı sonunda hizmete giren Gaziantep yetkili satıcısı Acarsan Otomotiv’in dâhil olduğu etkinlikle, Gaziantep’te marka algısını daha da ileriye götürmek amaçlı pilot bir çalışma düşünüldü. Şehrin ve bölgenin fikir lideri olan, farklı sektörlerden 20 kişi İsveç’te yapılacak Audi Ice Driving Experience organizasyonuna davet edildi. Gaziantep Yetkili Satıcısı’nın bu aktivite öncesinde toplam satış içerisindeki quattro modellerinin oranı Türkiye ortalamasının yüzde 15 altında olmasına rağmen, aktivite gerçekleştikten sonra bu oran yüzde 50 üzerine çıkarak bir başarı hikâyesi yazıldı. Bu etkiyle devam eden yıllarda Gaziantep’ten hem Audi buz sürüşü organizasyonlarına, hem de Audi’nin yaz sezonu sürüş etkinliklerine katılımlar gerçekleştirildi” diye konuştu.

quattro® teknolojisi nasıl çalışıyor?

Quattro dört tekerden çekiş sistemi, çekiş kuvvetini dört tekerlek arasında dağıtıyor. Böylece tekerlekler arasında optimum kuvvet dağılımı gerçekleşiyor ve araç virajlar ya da ıslak veya buz zemin gibi olağanüstü koşullar altında bile yol tutuşunu koruyor. Örneğin buzlanma nedeniyle ön tekerlerin yol tutuşu azalırsa, quattro sistemi aksların kuvvet dağılımını çok kısa bir an içerisinde değiştiriyor. Çekiş kuvvetinin büyük bölümü daha iyi tutan tekere aktarılıyor. Araç yoldan çıkmıyor. Ayrıca iki akstaki elektronik diferansiyel kilidi (EDL) gerektiğinde tekerleklerin patinajını aks üzerinden önlüyor. Birden fazla tekerlekte hız farklılıkları olması durumunda güç tek bir tekerlekte yoğunlaşıyor.

3 gün 3 bin 500 Euro

Bir Audi kullanıcısı olsun veya olmasın dileyen herkes markanın bu sürüş etkinliğine katılabiliyor. Audi Ice Driving Experience, Avusturya – Seefeld ve Saalbach, Finlandiya –Mounio ve İsveç- Arvidsjaur olmak üzere farklı 4 noktada düzenleniyor. Finlandiya’da, Kuzey Kutup Dairesi’nin de 200 kilometre üzerinde Muunio kasabasında düzenlenen Ice Drive Experience Finland, 2,5 gün sürüyor. 85 santimetre kalınlığında buz üzerinde, donmuş göl üzerinde 354 beygirlik S4 Avant’lar ile gerçekleşen sürüş etkinliğinde, bazıları Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC – World Rallye Championship) yarışmış ve derece elde etmiş eğitmenler ile buzda sürüş konusunda eğitim alınıyor. 3 günlük bir tur uçuş hariç kişi başı 3 bin 500 Euro’ya mal oluyor ve eğitimden arta kalan zamanlar farklı etkinliklerle geçiriliyor. Kış ayları için başvurular yaz başı Audi web sitesinden yapılıyor.

Dünya’da ve Türkiye’de quattro

Şu anda 100’den fazla Audi modelinde sunulan quattro teknolojisi, 37 yılda otomotiv dünyasının mihenk taşlarından biri durumuna geldiğini belirten Doğuş Otomotiv Audi Pazarlama Müdürü Mustafa Uluer, “1982-2016 yılları arasında Audi’nin farklı modellerinde 8 milyon quattro özelliğine sahip araç üretildi. Audi Türkiye için de çok önemli bir marka değeri olan “quattro” dört tekerden çekiş sistemi ile sunulan araç satışlarımız için oldukça başarılı geçen bir yılı geride bırakacağız. Satılan her beş Audi’den birisi “quattro” dört tekerden çekiş sistemi ile satılmaktadır. Yakın geçmişe bakarsak Doğuş Otomotiv Audi’nin 2009 -2016 yılları arasında gerçekleştirdiği toplam araç satışının yüzde 20’den fazlası quattro özellikli araçlardır. 2017 yılının geride bıraktığımız ilk ayında gerçekleşen toplam 625 adet satılan Audi aracın yüzde 25’i yine quattro özelliği taşımakta”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir