3 Şerit

Honda’nın şık sporcusu, Civic Hatchback 1.5 Turbo

Honda’nın merakla beklenen Civic modeli sedan karoserinden sonra, şimdi de Hatchback ile karşımıza çıktı. İspanya’nın Barcelona kentinde gerçekleştirdiğimiz ilk sürüş videomuz ve otomobil ile ilgili izlenimlerimizi 3 Şerit takipçileri için derledik…

Yeni Honda Civic HB 1.5 LT. 182 beygirlik motorla 100 BİN 900 TL’ye satılacak

Yepyeni Honda Civic HB, güçlü turbo beslemeli motoru ve CVT otomatik şanzımanı ile Türkiye yollarında olacak. Biz de bu motor şanzıman kombinasyonunu Barcelona yollarında test etme imkanı bulduk. 182 beygir güç ve 220 NM tork üreten bu motor ile Civic HB performans tutkunlarını tatmin edebilecek bir sportif otomobil haline gelmiş.

Otomobile dışarıdan bakıldığında olduğundan çok daha güçlü gözüken yeni Honda Civic HB, içine geçildiğinde de aksi bir durumla karşılaştırmıyor. Agresif dış tasarım çizgileri içeride yepyeni teknolojilerle bir araya gelirken, 182 beygirlik güç sağlayan 1.5 litrelik turbo motor da hem sesiyle hem de hızlanmasıyla tatmin edici bir peroformans sunuyor. Otomobilin yol tutuşu ve konforu da dinamik süspansiyon sistemi sayesinde maksimum seviyede sunuluyor.

Yakıt tüketimi makul seviyede

Biz test sürüşü sırasında fazlasıyla gaz pedalını zorladığımız için fabrika verilerine yakın bir tüketim yakalamadık ancak biraz normal ölümlüler gibi kullanmaya başladığımızda tüketim verileri hemen makul seviyelere inmeye başladı. 100 km’de 6 litre gibi bir ortalama tüketim verisi sunan 2017 Honda Civic HB’in bu fabrika verilerine yaklaşmak (Eğer motorun yüksek performanslı turbo tahriklerine kapılmazsanız) mümkün olabiliyor.

Türkiye’ye getirilmesi henüz planlanmayan 1 lt. 129 beygirlik benzinli motor da 100 km.’de yaklaşık 4.8 lt. yakıt harcıyor. Civic HB’de Çekiş Kontrol Sistemi ile birlikte çalışan Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) ve Lastik Basınç İkaz Sistemi (TPMS) gibi özellikleri standart. Üst donanım seviyelerinde ise 4 nokta adaptif amortisör sistemi devreye giriyor ve sürücüye süspansiyonu sürüş koşullarına göre ayarlama imkânı tanıyor.

Honda Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Özütok ellerinde 2016 stok araç kalmadığını, 2017 modelleri de eski fiyatlarından avantajlı sattıklarını belirtti. Cem Özütok, “182 beygirlik Civic HB mart ayı ortasında 100 bin 900 liradan geliyor. Civic RS ise şubat sonuna doğru 109 bin 900 liradan satışa sunulacak. CR-V modeli ile de sınıfında en çok satılan 4×4 markası olduk. Bu yıl yaklaşık bin 500 Civic HB, bin adet Civic RS satmayı öngörüyoruz.” dedi.

Honda Türkiye, Almanya’yı solladı hedefleri büyüttü

Geçen yıl üretimine başladıkları 10. nesil Civic Sedan modeli ile 2016’da Almanya’yı geçerek, Avrupa’da, İngiltere’den sonra en fazla Honda satılan ikinci ülke olan Türkiye, yüzde 25 büyüme ile de Honda liginde birinci oldu. Hedef 35 binlik üretim ve yüzde 25’lik satış artışı.

Barcelona’da gerçekleştirilen global test sürüşü organizasyonunda Türkiye adına ev sahipliği yapan Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer, 2017’de Türkiye’de yüzde 10-15 düşmesi öngörülen otomobil satışlarında Honda’nın yüzde 25 büyüme hedeflediğini belirtti.

İsmail Sümer, “Honda Türkiye yeni Civic ile hem Avrupa hem de Türkiye’de rekorlara gidiyor. Geçtiğimiz yıl Gebze’de ürettiği 10’uncu nesil Civic sedanı devreye aldık ve 2015’te 16 bin 200 adet olan toplam satışlarını 2016’da yüzde 20.5 artırarak 20 bin 500 adede yükseldi. Bu sıçrama Türkiye’yi Avrupa bölgesinde en fazla büyüyen ülke yaparken Almanya’yı geçerek İngiltere’den sonra en büyük pazar haline de getirdi” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir