3 Şerit

Avrupa yakasının yeni bisiklet yolları

Bisiklet yolları yenilenmeye devam ediyor. Bunların en yenisi de İstanbul Avrupa yakasında faaliyete başlayan Yenikapı-Bakırköy bisiklet yolu. 

Bisikletlilerin en büyük isteği şehirlerde otomobiller gibi kendilerinin de kullanabileceği güzel ve düzgün yollarının olması. Bu durum İstanbul Anadolu yakasında biraz daha iyi olsa da maalesef Avrupa yakasında işler hiçte iyi durumda değildi. Bisikletlilerin otomobillerle aynı yolları kullanmaları zaten çok zorken birde saygısız insanlar tarafından oldukça fazla rahatsız ediliyorlar ve bu yakada da kendileri için düzgün bir güzergah istiyorlardı. Sonunda bu konuyla ilgili çok sevindirici ve devamının geleceğini işaret eden çalışmalar olmuştu. Bunlardan ilki Baltalimalı- Emirgan arasında yapılan bisiklet yolunun haberiydi. Bu yol elbette ki yeterli değildi fakat bu yolların devamının geleceğine dair içimizde bir umut olmuştu.

bisiklet-yollar%c4%b12Beklenen yollar sırayla yapılıyor

Uzun zamandır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrasya Tüneli inşaatına devam ediyordu. Bu inşaat nedeni ile yaptığı yeni düzenlemede, Yenikapı-Bakırköy arasındaki bisiklet yolunu yeni standartlara göre yeniden inşa etti. Avrupa yakasında oturan bisiklet kullanıcıları için oldukça sevindirici bir haber oldu bu. Yeni bisiklet yolunun daha dikkatli ve özenli yapıldığı ortada öyle ki yağmur suyunu tutmaması için yeni standartlara uygun eğim verilmiş ve tamamı asfalttan yapılmış. Bisiklet yolunun diğer yollarda olduğu gibi zemini mavi renkte ve yol boyunca yayalarında anlayabileceği yerlerde bisiklet işareti var. Umuyoruz ki bu yeni yollar bisikletlileri olduğu kadar yayalarında dikkatini çeker ve hoşlarına gider fakat yürüyüş yolu olarak kullanmazlar. Son olarak bir sevindirici haber daha; yapılan bisiklet yolunun Sirkeciye kadar uzayacağı söylendi umarız ki oradan sonra da devamı gelir. Gelişen bisiklet yolları ve diğer sevindirici bisiklet haberleriyle görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir