3 Şerit

Bölgeye istikrar gelirse yatırımı ikiye katlarız

Mercedes’in ilk Türk Direktörler Kurulu Başkanı olarak göreve geçtiğimiz aylarda başlayan Süer Sülün, markanın stratejileri ve pazarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Görevi Almanya’da Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanlığı’na atanan Britta Seeger’den devralan Süer, “Türkiye’yi bilen tanıyan bir kişinin Daimler Yönetim Kurulu’nda olması hem şirketimiz  hem de memleketimiz için çok iyi. Bunlar birer elçimiz gibi” diye konuştu.

İstikrar yatırım getirir

Bölgedeki gelişmeleri de değerlendiren Süer, “Komşularımızda ve yakın coğrafyamızda devam eden istikrarsızlık bölgedeki altyapıda büyük tahribata yol açtı. Bölge istikrara kavuştuğunda, imarı gene bölgenin en büyük gücü Türkiye yapacaktır. Dolayısıyla büyük bir araç gereksinimi doğacak. Şu anda kapasitemizi fazlasıyla kullanıyoruz. Ancak böyle bir gelişme yaşandığında bu güne kadar yaptığımız fabrika yatırımı kadar yeni bir yatırım yapabiliriz” açıklaması yaptı.

Aksaray Global Merkez

Önümüzdeki yıl ilk çeyrekte yeni bir yatırımın da müjdesini veren Süer, “Aksaray’da bir Ar-Ge merkezi daha kurma kararı verdik. İstanbul’da bir Ar-Ge Merkezimiz var, bir tane de Aksaray Kamyon Fabrikamızda kuruyoruz ve Mart-Nisan gibi temel atma törenini yapacağız. Türkiye’ye güveniyoruz. Bu önemli bir gösterge. Ar-Ge Merkezinin yatırım kararını 19 Temmuz’da aldık. Tabii önceden tartışılmış bir karardı bu ancak 15 Temmuz’dan sonra biz bu yatırım kararımızdan vazgeçmedik. Bu merkez global olarak bütün Mercedes-Benz dünyasına hizmet edecek. Yani biz Türkiye’de sadece araç üretip satmayacağız, aynı zamanda mühendislik de ihraç ediyoruz” diye konuştu.

1 milyar Euro katkı

Aksaray Kamyon Farbrikası’na yapılacak 113 milyon euroluk yatırım sonrasında şu anda 1300 olan çalışan sayısının 3 bine çıkacağını vurgulayan Süer, “2015-16 döneminde kamyon ihracatını yüzde 400’ün üzerinde arttırdık. Üretimin yüzde 50’sini ihraç edeceğiz. Bu da sadece kamyonda ihracatımıza yaklaşık 1 milyar euro yükseliş anlamına geliyor” dedi.

TL’ye 4 yıl önce geçtik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği Türk Lirası ile ticaret kuralını Mercedes-Benz Türk’ün 2012 yılından beri uyguladığını hatırlatan Sülün, “Otomobil ve hafif ticari araç ithal ederken TL ödüyoruz Almanya’ya, döviz ödemiyoruz. Yani Mercedes-Benz’den biz malı alırken karşılığında TL ödüyoruz, onlar bize TL fatura kesiyor. İhracatımızıysa Euro ile yapıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir