3 Şerit

Skoda yeni SUV’u Kodiaq ile farkı açacak

Skoda’nın gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren ülkemizde de satışa sunacağı yeni SUV’u Kodiaq, 90-95 TL’Den başlayacak fiyatı ve aynı fiyat kategorisindeki rakiplerinden daha büyük olan boyutlarıyla SUV segmentindeki en dikkat çekici seçenek olacak.

Volkswagen Grubu’nun gözde markası Skoda, Bohemya kristaliyle birlikte Çek Cumhuriyeti’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu yeni otomobili Kodiaq ile bir kez daha ortaya koydu. Her ne kadar artık bir Alman markasının şemsiyesi altında olsa da, Skoda yeni bebeği Kodiaq kristalden etkilenen ışık oyunları yapan tasarımı ve akıllı çözümleriyle Çek mühendisliğinin de temsilcisi olarak çıkıyor otomobil severlerin karşısına. 2017 yılı Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak araç, İspanya’nın turistik adası Mallorca’da gerçekleşen bir test sürüşüyle tanıtıldı.

ko_007Kodiaq Türkiye’de farklı güçlerdeki 1.4 lt TSI benzinli ve 2.0 lt TDI dizel motorlarla satışa sunulacak.

Yeni nesil akıllı 4×4 çekiş sistemini de sunan Kodiaq’ı müşteriler 1,4 TSI 150 beygir benzinli veya 2,0 TDI 190 beygir dizel motor seçeneği ile ve DSG otomatik şanzıman ile sahip olabilecekler.

Elektrikli bagaj kapağı, ister sanal pedal istenirse de kabindeki bir düğmeyle açılabilen Kodiaq’ta, ısıtmalı direksiyon simidi, opsiyonel üç bölgeli klima ve yine isteğe bağlı ısıtmalı/soğutmalı ön koltuklar gibi donanımlara ulaşmak mümkün. Skoda’nın “Simply Clever” pratik fikirlerinden ön kapı içinde yer alan şemsiyeler, depo kapağındaki buz kazıyıcı, el feneri gibi özelliklerin yanı sıra kapılar açıldığında kenar kısımlarını korumak için otomatik ortaya çıkan plastik parçalar, can sıkıcı çarpmaların önüne geçiyor.ko_030

Kodiaq için henüz fiyatlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “güvenlik ve konfor donanımlarından ödün vermeden başlangıç fiyatının 90-95 bin lira bandında olmasını öngörüyoruz. ÖTV, kur ve yeni model yılı artışı farkını müşterilerimize asgari düzeyde yansıtmaya çalışacağız” dedi. Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek.

Modern bir SUV

Adaptif Dinamik Şasi Kontrolü’nün isteğe bağlı olarak alınabildiği Kodiaq’ta, sürücü, “Konfor”, “Normal” ve “Spor” sürüş ayarlarından biri tercih edebiliyor. 14 farklı renk seçeneğiyle sunulacak Kodiaq, “Active”, “Ambition” ve “Style” donanım paketlerine sahip olacak.

y%c3%bcce-auto-skoda-genel-m%c3%bcd%c3%bcr%c3%bc-tolga-seny%c3%bccel-3

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel

Kur ve vergi yansımadı Aralıkta hala fırsat var

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, Türkiye otomotiv pazarı ve son ÖTV artışını da değerlendirdi. Senyücel, birçok markanın aralık ayında düzenleyeceği kampanyalarla ÖTV artışını bir şekilde sübvanse edeceğini belirterek “Otomobil almak için aralık ayı adeta bir fırsata dönüşmüş durumda. ÖTV artışının ardından yavaşlama beklerken, sadece ilk gün durağanlık yaşandı. Gerek kurlardaki artış, gerekse ÖTV artışından kaynaklanan farklar henüz gerçek anlamda anahtar teslimi fiyatlara yansıtılmadığı için de aralık ayı tam bir fırsata dönüşmüş durumda” dedi.

4 yılda 8 sıra yükseldi

Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn, Türkiye’den duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Türkiye, Skoda’nın bulunduğu ülkeler içinde en başarılısı, tebrik ediyoruz” diyerek diğer ülke katılımcılarına alkışlattı. 4 yıldır Skoda Genel Müdürlüğü görevini sürdürdüğünü belirten Senyücel de, “Son 4 yıllık süreçte Skoda markası olarak 18.nci sıradan 10. sıraya yükselme başarısı gösterdik” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir