3 Şerit

Can Öncü En İyiler Arasına Girmeyi Başardı

Motosiklet dünyasının genç yeteneklerinin keşfedildiği ve milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun da kariyerinin başladığı Red Bull MotoGP Rookies Cup seçmeleri, İspanya’da gerçekleşti. 32 ülkeden 117 genç sürücünün katıldığı seçmelerde 12 yaşındaki genç isim Can Öncü,  2017 yılında Red Bull MotoGP Rookies’ta yarışacak en iyi 11 isim arasında yer aldı.

İspanya’nın Granada kentine bağlı Guadix Beldesi, geçtiğimiz günlerde motosiklet dünyasının birbirinden yetenekli genç isimlerinin mücadelesine sahne oldu. Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu’nun da kariyerinde önemli bir yer edinen Red Bull MotoGP Rookies Cup’ın 2017 seçmeleri gerçekleşti. 32 ülkeden 117 gelecek vadeden ismin yarıştığı mücadele iki Türk isim de vardı. Türk motosikletinin geleceği olarak gösterilen iki kardeşler Can ve Deniz Öncü, önümüzdeki sene Rookies Cup’ta mücadele etmek için piste çıktı. 117 sporcu arasından 11 kişi arasına kalan Can Öncü, 2017 Red Bull MotoGP Rookies Cup’ta yarışma hakkını kazandı.

Genç pilotumuz Can Öncü’nün yanı sıra İspanyol Xavier Artigas, İtalyan Lorenzo Bartalesi, İspanyol Adrian Carrasco, Hollandalı Loran Faber, İtalyan Gabriele Gİannini, Brezilyalı Meikon Kawakami, İspanyol Beatriz Neila, Finlandiyalı Pettu Pavalianinen, Belçikalı Sasha De Vits ve İngiliz Charlie Nesbitt önümüzdeki yıl şampiyonada yarışacak. Can Öncü’nün ikiz kardeşi Deniz Öncü ise oldukça iyi bir performans göstermesine rağmen ufak bir farkla 11 ismin arasına giremedi.

Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, 2013 ve 2014 yıllarında Red Bull MotoGP Rookies Cup’ta yarıştıktan sonra 2015 Avrupa Superstock 600 Şampiyonası’nda mücadele etmişti. Razgatlıoğlu, 2015 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonu olduktan sonra bu yıl da Dünya Superstock 1000 Şampiyonası’nda sezonu altıncı tamamlamayı başardı.

Red Bull MotoGP Rookies Cup, dünyanın dört bir yanındaki genç yetenekleri keşfederek uluslararası arenaya çıkmalarını sağlıyor. Milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun da kariyerinde önemli bir yer tutan yarışlarda, daha önce 2016 Moto3 Dünya Şampiyonu Brad Binder, geçtiğimiz yılın Moto2 Dünya Şampiyonu Fransız Johann Zarco ve 2015 Moto3 Dünya Şampiyonu Danny Kent gibi isimler yer almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir