3 Şerit

Fiat 124 Türkiye’ye geliyor

İlk olarak 1966 yılında yollara çıkan ve efsane statüsüne ulaşan 124 Sport Spider’ın 21. yüzyıla taşınan versiyonu 124 Spider’ın roadster modeli Paris Otomobil Fuarı’nda sergilendi. 

Fiat’ın Mazda ile birlikte geliştirdiği ve Mazda’nın Hiroshima fabrikasında MX-5 ile birlikte üretilen 124, aynı alt yapıyı paylaşsalar da retro esintili tasarımı ve 1.4 140 beygir gücündeki MultiAir motoruyla dikkat çekiyor.

Fiat 124 Spider petek tasarımlı altıgen üst ızgarası, motor kaputu üzerindeki  güçlü çizgileri ve yatay şekilde tasarlanan  arka farları gibi özellikleriyle ilk nesil Spider modelinin güncel bir uyarlaması olduğunu ilk bakışta belli ediyor. LED teknolojili ön ve arka aydınlatma gruplarının tasarımları ise aracın güçlü profiline ve dinamik görünümüne katkıda bulunuyor. Yeni Fiat 124 Spider, çift çıkışlı egzoz sistemi, aluminyum gri rengindeki takla barları ve ön cam çerçevesi, marşpiyelleri ve kapı kollarıyla da fark yaratan bir tasarım yapısına sahip. Versiyona göre 16 ya da 17 inç olarak sunulan alaşım jantlar ve LED üçüncü stop lambaları ise genel dış tasarıma etki eden diğer ayrıntılar arasında yer alıyor.

Sürüş sırasında safkan roadster hissini vermek isteyen üretici, önde çift salıncaklı arkada çoklu bağlantılı süspansiyon sistemi sunuyor.  Ayrıca hafif,ve hassas tepkilere sahip çift pinyonlu elektrik destekli direksiyon sistemi ile 124 Spider tüm yol tutuş hissini tam ve doğru şekilde sürücüye aktararak  performanslı kullanımlarda dahi spor bir otomobilden beklenen direksiyon hissini kesintisiz olarak sürücüsüne sunma iddiasında.

124 Spider, gelecek yılbaşından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir