3 Şerit

Süpersporların fuarı Intermot Motorcycle Show 2016

Önde gelen motosiklet üreticilerinin ilgi gösterdiği Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştirilen Intermot Motosiklet Fuarı bu sene önemli yeniliklere sahne oldu. Özellikle Japon motosiklet üreticileri Honda ve Suzuki tanıttıkları süperspor modelleri ile Köln’de şov yaparken biz de 3 Şerit olarak fuarı yerinde takip ettik. 

Her iki yılda bir Köln şehri ile Münih şehri arasında değişmeli olarak düzenlenen ve Avrupa’nın Eicma ile birlikte en önemli motosiklet fuarlarından olan Intermot Motorcycle Show’da bu senenin en önemli yenilikleri süper spor modeller oldu. Yenilikleri ile ön plana çıkan en önemli markalar ise her zaman olduğu gibi Japon motosiklet üreticileri oldu. Avrupalı KTM ise Super Adventure modeli ile arazi severlerin dikkatini üzerine topladı.

Honda CBR1000RR Fireblade modeli ile şov yaptı

1992 yılında ilk olarak Honda CBR900RR modeli ile motosiklet dünyasına giriş yapan Fireblade her geçen sene teknolojiler ile üzerine koymaya devam etti ve her zaman en beğenilen ve dikkat çeken süperspor motosikletlerden olmayı başardı. Köln Intermot Motosiklet Fuarı’nda görücüye çıkan yepyeni 2017 CBR1000RR Fireblade ise sınıfının en başarılı güç ağırlık oranına sahip olması ile çıtayı çok daha yukarılara taşımayı hedeflediğini açıkça ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra yepyeni teknolojileri, şık tasarımı ve yükselen gücü de 1000RR Fireblade’in motosiklet dünyasında 2017 yılında ses getirecek bir motosiklet olmasında önemli rol oynayacak gibi duruyor.

1000 cc’lik süperspor motosikletler her zaman marjinal motosikletler olarak göz önündedir. Yarışçı ruhu, yüksek gücü ve hafif yapısıyla pistlerden kaçmış ve yollara çıkmış gibi hissettirir. Gelişen teknolojiler ile yükselen standartlar kullanıcıların çok daha rahat şekilde motosikletleri idare etmesini, altlarındaki 1000 cc’lik sporcuyu da ehlileştirmesini kolaylaştırmaya başlıyor. Honda da gelişen teknolojilere kayıtsız kalmayarak 2017 model CBR1000RR Fireblade modelinde tüm yenilikleri bir arada sunuyor.

Selefinden tam 15 kg daha hafif bir yapıya sahip olan 1000RR Fireblade, 8 hp daha fazla güç üreterek sınıfının güç ağırlık oranı konusunda rakamsal olarak en iyisi olduğunu ortaya koyuyor. 195 kg ağırlığa sahip olan 1000RR’ın sıralı dört silindirli motor bloğu ile 190 beygir güç üretebiliyor ve 116 NM’lik tork değeri de bu gücü bir canavara dönüştürüyor. Bunun yanı sıra çekiş kontrolü, LED farlar, Brembo monobloc 4 pistonlu fren sistemi, elektronik olarak ayarlanabilen Öhlins amortisör sistemi, viraj ABS’si, Sürüş modları, Wheelie Control(Tek teker kontrolü), HSTC (Honda Torq Kontrolü) gibi bir çok teknolojik elektronik yeniliği bir arada tüketicisine sunan Honda hem gücü hem teknolojiyi hemde güvenliği tek bir motosiklette bir araya getirerek Intermot Motosiklet Fuarı’nda CBR1000RR Fireblade’i görücüye çıkarttı.

Honda’nın Intermot Fuarı’ndaki bir diğer yeniliği de CB1100 modeli oldu. Geçmişine saygı çerçevesinde yeniden oluşturulan bu model, popüler retro tasarımın izlerini tamamıyla taşıyan bir model olarak dikkat çekiyor. Tıpkı CBR gibi CB1100 de sıralı 4  silindirli motor bloğuna sahip bir model olarak Köln’de motosiklet severlerin karşısına çıkartıldı.

1000 cc’lik bir diğer canavar Suzuki’deydi

Suzuki giriş sınıfına hitap eden GSX-R125, orta sınıf naked motoru 4 silindirli GSX-S 750 ile birlikte GSX-R1000R’ı görücüye çıkartarak Intermot’ta tam bir şov gerçekleştirdi. Tıpkı CBR1000RR Fireblade gibi 1000 cc’lik bir motor bloğuna sahip olan GSX-R1000R’da aynı şekilde teknolojilerden nasibini alan yeni bir süper spor model olarak dikkat çekti. 6. jenerasyonu Intermot Fuarı’nda tanıtılan GSX-R 1000R’ın 2017 model versiyonu tıpkı 1000RR gibi 4 silindirli motor bloğuna sahip. 202 kg’lık ağırlığa sahip olan GSXR 1000R’ın ürettiği güç değeri ise 202 HP.

Suzuki’de teknolojileri ile GSXR modelini günümüze adapte ederek; çekiş kontrolü, LED farlar, LCD ekran, Quick shifter, Kalkış Kontrol Sistemi gibi teknolojileri ve Showa amortisörleri kullanmaya karar verdi.

KTM’den araziyi fethetmeye hazır 1290 Super Adventure R

Japon rakiplerinin 1000 cc’lik spor modellerini tanıttığı fuarda Avusturyalı üretici KTM arazi genlerini ön plana çıkartan 1290 Super Adventure R modelini Intermot Fuarı’nda tanıttı. 2 silindirden elde ettiği 156 HP’lik gücün yanı sıra şık ve agresif tasarımı ile ön plana çıkan 1290 Super Adventure R modeli 21 inçlik ön jantı, çekiş kontrolü ve farklı sürüş modları ile hem arazide hem de yollarda engel tanımayacak bir motosiklet olabileceğini kanıtlamaya çalışır gibi havalı bir görünüme sahip.

img_8380

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir