3 Şerit

BMW’nin yenilenen elektrikli scooter’ı: C Evolution

BMW bir yandan geleceğe yatırım yapmaya devam ederken, bir yandan da yeni nesil ulaşım araçlarında elektrik enerjisine yatırım yaparak ve ürün yelpazesini çeşitlendirmeye devam ediyor. BMW, geçtiğimiz günlerde yenilenen elektrikli scooter’ı C Evolution‘ı tanıttı.

Yeni nesil ulaşım araçlarında elektrik enerjisine önem gösteren otomotiv üreticilerinden bir bmw-c-evolution-3şerit-1000x562tanesi olan BMW, yenilenen elektrikli motosiklet modeli C Evolution ile karşımıza çıkıyor. BMW i3 ile aynı tip 94 Ah kapasiteli bataryaya sahip C Evolution tasarım olarak bir önceki nesli ile neredeyse aynı.

İki versiyon ile geliyor

Bu elektrikli Scooter’ın iki farklı versiyon ile satışa çıkması bekleniyor. Bunlardan birincisi tek sarj ile 160 km gidebilen “uzun mesafe” versiyonu. İkinci versiyon olan Avrupa versiyonu ise tek sarj ile kullanıcısına 100 km gitmeyi vaad ediyor. 160 km menzile sahip versiyonun maksimum sürati 129 km/s iken 100 km menzile sahip diğer versiyonun maksimum sürati ise 120 km/s olarak belirtiliyor. Yol, Eco Pro, Rüzgar ve Dinamik olmak üzere 4 farklı sürüş modu bulunan motor, seçilen modlara göre farklı karakterlere bürünebiliyor 265 kg ağırlığa sahip scooter 2.190 mm uzunluğunda. Ayrıca kullanıcılar, scooter’ın sol taraftaki gidonu ile geriye gitme imkanına da sahip olacak.

bmw-c-evolution-3şeritScooter’ın direksiyonunda BMW i3’te de kullanılan ve sürücünün ihtiyaç duyacağı tüm parametrelere rahatlıkla erişebileceği ekran ile bulunuyor. Sürücü bu ekrandan sürat, kalan menzil gibi önemli değerlerin dışında istedikleri diğer değerlere de ulaşabilecek. BMW C Evolution ile ABS dışında akıllı fren destek sistemi ile maksimum güvenlik hedeflenmiş. 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda kullanıcılar ile buluşan yeni nesil C Evolution 16 bin euro‘dan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla satışa sunulacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir