3 Şerit

Enduro’nun kalbi Kemer’de atacak

Dünya motosiklet yarışları takviminin önemli etkinliklerinden biri olan ve 2010 yılından itibaren Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky için geri sayım başladı. 6-8 Ekim tarihleri arasında yapılacak yarış, Türkiye’nin en büyük uluslararası motor sporları etkinliği olurken, ekstrem enduro motor dünyasının ilgisini yedinci kez Türkiye’ye çevirecek. En zorlu Enduro yarışlarından biri olan Red Bull Sea to Sky’da sporcular deniz seviyesinden Olimpos Dağı’nın 2365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak için kıyasıya mücadele edecek. Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere www.redbullseatosky.com/tr adresinden ulaşılabiliyor.

Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında yedi yıldır devam eden ve Türkiye’nin en 1475056875_red_bull_sea_to_sky__1_büyük motosiklet yarışlarından kabul edilen Red Bull Sea to Sky, 6-8 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde Red Bull tarafından yedinci kez gerçekleşecek. Red Bull Türkiye, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü ve XVENTURE tarafından düzenlenen Red Bull Sea to Sky; son şampiyon Wade Young, Manuel Lettenbichler, Philipp Scholz ve Andreas “Letti” Lettenbichler başta olmak üzere dünyanın en iyi Ekstrem Enduro yarışçılarını bir kez daha Kemer’de ağırlayacak.

 Geleneksel hale gelen etkinlik, zaman geçtikçe büyüyen enduro motosiklet sporunun meraklısını da bir araya getirmeyi amaçlıyor. Heyecan dolu üç günde plaj, orman ve dağ olmak üzere üç farklı yarış stilinde yarışlarla sporcular diğer bir deyişle  deniz seviyesinden gökyüzüne çıkacak.

Deniz seviyesinden, 2365 metre yüksekliğe

Red Bull Sea to Sky’da amaç; deniz seviyesinde kumsaldan başlayarak, nehir yataklarını, ormanları ve kayalıkları aşıp 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı’nın zirvesine motosikletle çıkmak. Üç günlük etkinlik, yarışçılara eğlenceli ve zorlu bir parkur sunuyor. Katılımcılar, aynı yarış içinde kum, çim, kayalık ve ıslak zeminlerde yarışmak zorundalar. Ekstrem enduro motosiklet yarışının çekişmesi ve heyecanlı parkuru seyirciler için de eğlenceli bir deneyim vadediyor.

 6 Ekim Perşembe günü Plaj Yarışı ile başlayan heyecan, 7 Ekim Cuma Orman Yarışı ile devam edecek. Final gününde ise Tahtalı’nın zirvesine çıkılacak Dağ Yarışı sonunda 8 Ekim Cumartesi günü şampiyon belli olacak. Kemer’i sadece deniziyle turistlerin ilgisini çeken bir yer olmaktan çıkarıp dünyanın her yerinden enduro motosiklet tutkunlarını buluşturan bir mekana dönüştüren etkinlik, dünyanın en eğlenceli ekstrem enduro yarışı olarak anılıyor. Detaylı bilgi ve başvuru için www.redbullseatosky.com/tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

1475056882_red_bull_sea_to_sky__3_

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir