3 Şerit

Tofaş üretime odaklandı

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş olarak bu yıl üretime odaklandıklarını belirterek, “Üretim kapasitemiz talebi karşılamaya yetmiyor. Daha çok üretsek daha çok satabileceğiz. Bu yıl 380-390 bin bandında üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Tofaş CEO’su Eroldu, otomotiv sektörü açısından eylül ayının iyi geçtiğini, 2016’nın geçen yılın paralelinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Tofaş olarak ise bu yılı geçen yılın üzerinde kapatacaklarını kaydeden Eroldu, “Tofaş olarak bu yıl üretime odaklıyız. Üretim kapasitemiz talebi karşılamaya yetmiyor. Daha çok üretsek daha çok satabileceğiz. Bu yıl 380-390 bin bandında üretim gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl üretim sayımız 278 bin idi.” diye konuştu.

Bu yıl otomobil sanayisinde kaydedilen büyümede Tofaş’ın önemli katkısı olduğuna dikkati çeken Eroldu, ilk 8 ay itibarıyla üretimde lider pozisyonda bulunduklarını, sektör üretiminin yüzde 25’ini yapar duruma geldiklerini söyledi.

1462271782_fiat_egea__1_ÖTV teşvikinde taksi piyasasında avantajlıyız

Eroldu, yaşı ilerlemiş ticari araçların ÖTV’siz yenilenmesine yönelik teşvikte taksi piyasasında avantajlı olduklarını belirterek, “3 yıl kullanım süreci var. Bizim ürünlerimiz ve kendisini ispatlamış dizel motorlarımız buna uygun. Taksi uygulamaları her şehirde farklı. Bir tek Linea, Egea değil. Mesela havalimanları için Fiat Doblo çok tercih ediliyor. Biz de bölgelere uygun çalışmalar yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doblo’nun ABD satışlarının planladıkları şekilde gittiğini ve Türkiye’den ABD’ye en çok ihracat yapan firma olduklarını aktaran Eroldu, Meksika satışlarının da 10 bin olarak ifade edilen beklentilerinin üzerine çıkacağını dile getirdi.

Eroldu, Egea ile birlikte satışlarda ağırlığı perakendeye verme kararlarından kendilerinin de bayilerinin de memnun olduğunu, filo işlerinin de devam ettiğini belirterek, şirket değerlerinde geçen seneye göre önemli artış gerçekleştiğini söyledi.

Uzun vadede müşteriyi kazanmanın önemli olduğunu vurgulayan Eroldu, servislerinde bir günü aşan mekanik onarımlarda garanti kapsamında olsun ya da olmasın ilk kez kendilerinin koşulsuz ikame araç verdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir