3 Şerit

Toyota büyüme için ticarete atıldı

Toyota ürün gamında eksikliğini hissettiği hafif ticari araçlarda yeni bir sayfa açıyor. Marka PSA Grubu’yla ortak ürettiği binek ve ticari versiyonları bulunan 9 kişilik ProaceVERSO’yu 2017 ilk çeyrekte Türkiye’de satışa sunmayı planlıyor.

Türkiye otomobil  pazarında rekabetten pay alan markaların ortak özelliği binek müşterisine olduğu kadar, hafif ticari araç müşterisine de hitap edecek ürünler sunmaları. Toyota Türkiye’de ürettiği sedan modeli Corolla ve kısa bir süre sonra üretimine başlayacağı küçük SUV’u C-HR ile binek pazarında iddialı bir marka. Ancak hafif ticari araç pazarında elinin çok da güçlü olduğu söylenemez. Bu durum sadece Türkiye için değil, markanın iddialı olduğu Avrupa pazarı için de geçerli.

1473326707_proace_van_04Ürün gamında eksikliğini hissettiği bu sınıfta güçlü bir giriş yapmaya hazırlanan Toyota, Proace VERSO modeliyle yeni kulvarlara yelken açmayı planlıyor.

PSA (Peugeot-Citroen) gurubuyla yapılan işbirliği sonrasında Toyota için Kuzey Fransa’da üretilen Proace VERSO, CDV ve MDV olarak adlandırılan iki farklı sınıftan da pay almayı planlayan bir araç. Binek ve ticari kullanım için kompakt, orta ve uzun olmak üzere farklı gövde ve donanım seçenekleri bulunan araç, diğer rakiplerde olduğu gibi Proace VAN ve Proace VERSO adıyla pazarlanacak. Proace VAN ve Proace VERSO Türkiye’de 2017’in ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak.

1473326440_2016_proace_verso_649 yolcu kapasiteli

Ticari versiyon Proace VAN profesyonel ihtiyaçlara yanıt verirken, konforlu ve geniş bir araç arayanların beklentilerini de karşılıyor. Proace, hem yük hem de yolcu taşıma amaçlı geniş ürün yelpazesi ile hafif ticari araç pazarında yer almaya hazırlanıyor. ProaceVerso ise 3 farklı motor seçeneği ve 9 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş bir araca ihtiyaç duyan binek kullanıcılarına sesleniyor. Yeni Proace VAN ve ProaceVerso Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız almayı başarırken, diğer Toyota modeli gibi kapsamlı 3 yıl/100 bin km garantisi altında bulunuyor.

1473326915_proace_van_06ProaceVAN’da 95 beygirden 150 beygire kadar 4 farklı dizel motor ve manuel şanzıman seçenekleri sunuluyor. Motor seçenekleri arasında 1,6 litre ve 2,0 litre dizel üniteler yer alıyor. 95 beygirlik 1,6 litre dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, 122 ve 150 beygir güçlerle tercih edilebilen 2,0 litre turbo dizel motor ise, 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor.

1473326981_toyota_t__rkiye_pazarlama_ve_sat_____a-__-_ceo___su_ali_haydar_bozkurt__2İlk yıl 2 bin adet satılacak

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt “Bu yeni modellerimiz Türkiye’deki satışlarımızda da itici güçlerimizden olacak. Bu segment binek otomobil işinin yanında tamamen yepyeni bir iş. Toyota Türkiye olarak bunu böyle algılıyoruz. İşin hem satış kanalını, hem de satış sonrası kanalını çok önemsiyoruz. Bu nedenle hem satış, hem de satış sonrası hizmetler için ekiplerimizi hazırlıyoruz ve eğitiyoruz. Proace ile ilk yıl için 2.000 adet satış planlıyoruz” açıklaması yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir