3 Şerit

Tırmanma Şampiyonası 5.Ayağı Antalya Kemer’deydi

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 5.ayağı, 20-21 Ağustos tarihlerinde Kemer Belediyesi katkılarıyla Antalya Motorsporları Kulübü tarafından düzenlendi…

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Kemer Tırmanma Yarışı, 20-21 Ağustos tarihlerinde Antalya Motorsporları Kulübü (AMK) tarafından düzenlendi. 20 Ağustos Cumartesi akşamı Kemer Belediyesi önünden verilen seramonik start ile başlayan organizasyonda Kemer meydanında trafiğe kapatılan bölümde sporcular sporseverlere güzel görüntüler izlettiler.

21 Ağustos Pazar günü antrenman çıkışlarının arından Bursa, İstanbul, Antalya, İzmir ve1471861293_Kat1_BurakBaslik Ankara illerinden yarışa katılan 11 sporcu, Kesme Boğazı mevkiinden başlayan ve Gedelme Yaylası’nda sona eren 6.4 kilometrelik parkuru 3 kez geçtiler.

Geçen yılın Türkiye Tırmanma Kategori 1 Şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık Citroen Saxo VTS ile Kategori 1’de birinciliğe uzanan isim olurken, ikincilik Fiat Palio ile tecrübeli sporcu Burak Sohtorik’in oldu…

Kategori 2’de Bursa’dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman günün en hızlısı olurken, aynı zamanda ilk çıkışta kaydettiği 04:27.10’luk zamanı ile “En Hızlı Çıkış” ödülünün de sahibi oldu. Ertarman’ı Opel Corsa S1600 ile Nuray Işık ikinci ve Fiat Palio S1600 ile de İsa Karol üçüncü olarak takip ettiler.

1471861304_Kat3_HakanErtarmanKategori 3’te yarışan 2 sporcudan Honda Civic Type-R EP3 ile Bursa’dan İsmet Toktaş üçüncü çıkışta, geçen yılın şampiyonu Ankaralı Refik Bozkurt da Renault Sport Clio ile ilk çıkışta mekanik arızalar nedeniyle yarışı tamamlayamayan isimler oldular.

Kategori 4’de ise geçen yılın Türkiye Tırmanma Şampiyonu Ülkü Motorspor pilotu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile bir kez daha kategorisini kazanmayı başardı. Renault Clio R3 ile İzmir’den Ayhan Germirli’nin ikinci sırada podyuma çıktığı kategori 3’teki bir diğer sporcu Antaltalı Kenan Kar son çıkışta mekanik arıza nedeniyle finiş göremedi.

2016 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 08-09 Ekim tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan İSOK Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir