3 Şerit

Eurasia Moto Bike Expo, 9. kez motosikletseverle buluşuyor

Motosiklet ve bisiklet sektörünün bölgedeki en kapsamlı etkinliği, İstanbul Fuar Merkezi’nde 23-26 Şubat 2017 tarihleri arasında kapılarını açacak.

2009 yılından itibaren yılda bir gerçekleşen fuar, sektörün yoğun ilgi ve talebiyle her defasında kendi rekorunu kırarak başarı çıtasını sürekli yükseltti. Geçtiğimiz yıl Messe Frankfurt Istanbul, Eurasia Moto Bike Expo fuarını satın alarak Mobilite ve Lojistik faaliyet alanındaki aktivitelerini genişletirken, Türkiye’deki varlığını da kuvvetlendirdi.

2016 yılında, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya, Türkiye ve 1471846979_IMG_0007komşu bölgelerden en son 116,148’den fazla ziyaretçinin ağırlandığı fuarda 15,955 metrekare alanda Almanya, Amerika, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İrlanda, İtalya, Japonya, Kanada, Malezya, Polonya, Slovenya, Tayvan, Türkiye olmak üzere toplam 22 ülkeden 255 katılımcı yer aldı. İçlerinde BMW, Brembo, Dahon, Dainese, Ducati, Honda, Indian, Kawasaki, Kron, KTM, Merida, Scott, Sedona, Shimano, Sparco, Suzuki, Triumph, Victory, Yamaha gibi markaların yer aldığı fuar motosiklet ve bisiklet severler tarafından yoğun ilgi gördü.

Bir fuardan daha fazlası!

Messe Frankfurt Istanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım “Eurasia Moto Bike Expo fuarı sektöründe bölgenin lideri konumunda. Biz fuarın uluslararası arenada da çok daha fazla potansiyele sahip olduğunu biliyor ve çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Organizasyon olarak, statik bir sunumdan öteye geçip, ziyaretçilerin de katılabileceği etkinlikler sunmak için hazırlanıyoruz. Hedefimiz, fuarın kalitesini her sene arttırarak festival havasında bir organizasyona dönüştürmek. Fuarın gerçekleşmesinde çok önemli destekleri olan derneklerimiz ile birlikte çalışmalarımıza başladık; 2017’de katılımcılar ve ziyaretçiler birçok yenilik ile karşılaşacaklar.” açıklamasını yaptı.

 1471846981_IMG_0118İki teker tutkunlarını buluşturan fuarda 2017’de sektördeki yenilikler, gelişmeler, görsel etkinliklerin yanı sıra, bu sene ilk kez Fashion Talk, Travel Talk ve Workshop programları ile Motobike Akademi öne çıkacak. Uzun yol gezginlerinin hikayelerine yer verildiği, custom bisiklet ve motosiklet ile ilgili seminer ve konferansların yer alacağı akademi programında, doğru ve güvenli motosiklet kullanımı için gerekli olan teorik ve pratik bilgilerden oluşan eğitimlere de ayrıca yer verilecek.

 Motosiklet ve bisiklet sezonunun açılışını da müjdeleyecek olan Eurasia Moto Bike Expo 2017’de bir çok yeni modelin de lansmanı yapılacak. Fuarda motosiklet ve bisikletin yanısıra kasklar, koruyucu kıyafetler, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar, katkı maddeleri ve sektörle ilgili tüm diğer aksesuarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sergilenecek.

Motosiklet ve Bisiklet pazarı1471846987_IMG_2593

Motosiklet ve bisiklet pazarı, Türkiye’de hızla büyüyen bir sektördür. Avrupa Birliği’ne giriş hazırlıkları için mevzuatlarda yapılan düzenlemeler ve Gümrük Birliği ile ulaşılan anlaşmalar Türkiye’nin kalite yönetimini Avrupa standart ve normları düzeyine çıkarmasını sağlamıştır. Buna bağlı olarak, uluslararası motosiklet markaları ülkede varlıklarını arttırırken iki ve üç tekerlekli araç ihracatında da artış yaşanmıştır.

Fuar destekçileri

Fuar KOSGEB desteğinde olup, ayrıca Eurasia Moto Bike Expo, MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği), BISED (Bisiklet Endüstrisi Derneği), MOTODER (Motosiklet Sanayicileri Derneği) gibi sektörün önde gelen dernekleri tarafından da desteklenmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir