3 Şerit

Suzuki’nin küçük SUV’u Jimny yeniden Türkiye yollarında

Suzuki, otomotiv piyasasının en küçük 4×4’ü Jimny’yi uzun bir aradan sonra yeniden Türk tüketicisi ile buluşturuyor. Yeni Jimny, küçük bir şehir otomobili boyutlarında olmasına rağmen sunduğu geniş iç mekanı ve off-road kabiliyetiyle şehirli görünümünün altında maceraperest bir ruh saklıyor.

Suzuki, Swift ve Vitara’dan sonra yeni modeli Jimny’yi de Türk tüketicisi ile buluşturuyor. Sahip olduğu kompakt boyutları nedeniyle ‘mikro SUV’ olarak anılan Yeni Jimny, üst sınıftaki modellere yakın off-road kabiliyetiyle de dikkat çekiyor. Boyutlarına karşın, 4×4 çekiş sistemiyle benzersiz bir off-road yeteneğine sahip olan Jimny, 1.3 litrelik motoru ile de tutumlu olmayı başarıyor. Dar sokaklarda şehir hayatına uyumlu, arazi koşullarında engel tanımayan Jimny, standart olarak sunulan otomatik şanzımanıyla birlikte 61 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Köşeli tasarımı ile kendine has çizgileri üzerinde barındıran Suzuki Jimny, 3695 mm’lik uzunluğu, 1600 mm’lik genişliği ve 1705 mm’lik yüksekliğiyle şehirli yönünü ortaya koyuyor. Kompakt boyutları, hem şehir içindeki yoğun trafik koşullarında kullanım avantajı, hem de dar alanlarda park etme kolaylığı sağlıyor. Ön tasarımında yuvarlak farları, Jimny’ye kuvvetli bir imaj kazandıran 5 parçalı ön ızgara dikkat çekiyor. Ayrıca motor kaputunun üzerindeki havalandırma girişi de Jimny’nin karakteristik duruşunu destekliyor. Yandan bakıldığında ise Jimny’nin gerçek karakteri net bir şekilde ortaya çıkıyor.

1471167457_Jimny1Köşeli tasarımın etkisiyle profilden benzersiz bir görünüm sunan Jimny, şişkin çamurlukları ile de tasarımında kontrast yaratıyor. Aracın arka kısmı da yine aracın genel hatlarına uygun olarak tasarlanmış stop lambaları ve safkan bir 4×4 olduğunu hatırlatan, bagaj kapağına yerleştirilmiş yedek lastiği ile farklılaşmayı başarıyor. Köşeli tasarımını iç mekânda avantaja çeviren Jimny, geniş camlarının da etkisiyle, ferah bir atmosfer yaratmayı başarıyor. İçeride 4 kişi için yeterli alanı sunan Jimny, yenilenen direksiyon simidi, gösterge paneli ve koltuk döşemeleri ile dikkat çekiyor.

Jimny’de görev yapan 1324 cc hacmindeki benzinli motor, 6000 d/d’de 85 bg güç, 4100 d/d’de 110 Nm tork üretiyor. Ürettiği bu gücü 4 ileri tam otomatik şanzıman ile tekerleklere aktaran Jimny, konu 4 tekerlekten çekiş olunca rakiplerini gölgede bırakmayı başarıyor. Drive Action 4×4 adı verilen, değişken zamanlı 4×4 sistemine sahip olan Jimny, orta konsolda yer alan düğmeler yardımıyla çekiş sisteminin zemine uygun olacak şekilde değiştirilebilmesine imkân tanıyor. 34 derecelik yaklaşma, 31 derecelik tırmanma ve 46 derecelik uzaklaşma açısıyla off-road’de engel tanımayan Jimny, zengin donanımıyla da ihtiyaç duyulacak her türlü konfor ve güvenlik donanımını üzerinde barındırıyor. Jimny’de ABS+BAS+ESC+TPMS, Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları, Elektronik Kontrollü Sürüş Modu (2WD-4WD-4WD/L), Elektrikli Ön Camlar, Renkli Camlar, Hidrolik Destekli Direksiyon, Manuel Klima, Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit, Ön Sis Farları, Tavan Rayları, 15’’ Alaşımlı Jantlar, Elektrikli Yan Aynalar ve Stepne Lastik standart olarak sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir