3 Şerit

Çin’deki zorlu Çöl Rallisinin kazananı Skoda oldu

Skoda, ekstrem şartların ve yüksek sıcaklığın olduğu Çin Rallisi’ni bir kez daha kazanmayı başardı. FIA Asya Pasifik Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan Çin Rallisi, ülkenin çöl yollarında gerçekleştirildi. Sıcaklığın 44 santigrat dereceye ulaştığı zorlu rallide, kum zeminin yanı sıra taşlı zeminler de vardı. Bu etaplar, otomobilleri her zaman olduğu gibi teknik olarak çok zorladı.

Skoda’nın rallilerdeki başarısını devam ettiren Fabia modelinin yarış versiyonu Fabia R5 ise, Rally China3şeritbir kez daha bu zorlu koşullarda üstünlük sağlamayı başardı. Gaurav Gill/Glenn Macneall’ın yer aldığı Fabia R5, Yeni Zelanda ve Avustralya yarışlarının ardından bir kez daha mağlup olmadan kategorisinde yeni bir zaferin alınmasını sağladı.

Deniz yüksekliğinden 1500 metre yukarıda yapılan ralli, bu yüzden 2016 takviminin en zorlu mücadelelerinden biri olarak görülüyor. Havadaki oksijen miktarının diğer rallilere göre daha düşük olması, otomobil ve pilotlar için işleri daha da zorlaştırıyor. Fabia R5, elde ettiği başarıyla şampiyonadaki liderliğini sürdürürken önümüzdeki haftalarda WRC 2’de Almanya Rallisi’nde mücadele edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir