3 Şerit

Çanakkale, Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’ne kavuşuyor

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve kısa adı ÇABİS olan “Çanakkale Belediyesi Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi ve Bisiklet Kullanımını Teşvik Projesi” çok yakında kentlilerin hizmetine sunulacak.Daha önce de haberini yaptığımız projenin detayları açıklandı.

Altyapı çalışmaları devam eden ÇABİS Projesi kapsamında Golf Çay Bahçesi, İskele, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Barış Kordonu ve 75. Yıl Parkı bölgesinde Akıllı Bisiklet Kiralama İstasyonlarının park üniteleri kuruldu.

Belediye Meclisinde de görüşülen ÇABİS Projesi; ÇABİS Üye Kart, Kent Kart ve Kredi Kartı olmak üzere 3 farklı şekilde, 7/24 hizmet verecek.

Kullanıcılar akıllı bisikletleri en fazla 24 saatliğine kiralayabilecek. 16 saat sonrasında bisiklet kullanıcısı sistem üzerinden SMS yoluyla uyarılarak, bisikletin kullanım süre sınırı hatırlatılacak.

Kiralama yapılabilmesi için Abonman Kartı ve Kent Kartta en az 5 TL bakiye bulunması gerekiyor. Akıllı Bisiklet Sistemi Abonman Kart Ücreti 6 TL olarak belirlenmiş olup, Kent Kart ile Akıllı Bisiklet Sistemine Giriş Ücreti 3 TL olarak belirlenmiş. Akıllı Bisiklet tarifesinde ise, 0-1 saat aralığı 1,50 TL, ilk 1 saat sonrasındaki her saat için 1 TL olarak ücretlendirilecek.

Çanakkale sınırları içerisinde kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkânlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için geliştirilen bisiklet kiralama sistemi olan ÇABİS Projesinin Ağustos ayı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir