3 Şerit

Samsung’dan elektrikli otomobil atağı

Elektronik aletler üreten dev şirketlerden Samsung’un elektrikli otomobil pazarına gireceği, geçtiğimiz günlerde Çinli otomobil üreticisi BYD ile görüşmelerinden tahmin edilmeye başlanmıştı. Her iki taraf da iddiaları doğrulamamış olsa da yeni gelişmeler ile birlikte bu iş resmiyet kazanmış gibi gözüküyor.

BYD’den gelen açıklamaya göre Samsung Çinli şirkete 449 milyon dolarlık bir yatırım yapmış ve anlaşma sağlamış.Anlaşma, Samsung’un hissedarlar arasına katılmasıyla sınırlı değil. Samsung ve BYD elektrikli otomobil üretiminde birlikte çalışacak. Samsung ilk etapta otomobillere pil ünitesi sağlayacak. Araştırma geliştirme kısmında da beraber hareket edecek olan ikili elektrikli otomobil kısmında tamamen ortak bir şekilde yol alacak. BYD elektrikli otomobil dışında, halihazırda  akaryakıtla çalışan otomobil de üretiyor.

Samsung’un bizzat üretim kısmında yer almak istemesi, aslında kendi elektrikli otomobilini çıkarma planlarını da doğruluyor. Apple’ın elektrikli otomobil üreteceği duyulmuşken Samsung’un en büyük rakibinden aşağı kalması beklenemezdi. Güney Koreli şirket yakın gelecekte sadece ortak olmaktan çıkıp ipleri tamamen eline alması sürpriz gözükmüyor.

kaynak:log dergisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir