3 Şerit

Tour de France’da son etap Greipel’in Sarı Mayo Froome’un oldu!

Bisiklet tarihinin en köklü ve en prestijli büyük turlarından olan Fransa Bisiklet Turu bu sene kazalar ve ilginç olaylara sahne oldu. Chris Froome koşarak bir kaç kilometre geçti ve tüm bu ilginçliklerin sonunda Champs Elysees meydanından sarı mayo ile geçen SKY Takımı’ndan Chris Froome oldu.

Paris’te biten son etabın başlangıcı tam bir kutlama ve dinlenme günü kıvamında başladı. Bisikletçiler kendi aralarında şakalaşıyordu ve her sene olduğu gibi Champs Elysees’den sarı mayo ile geçecek kişi belli olmuştu. SKY takımından Chris Froome bu sene Mont Venteoux etabında geçirdiği kaza sonrasında koşarak etabın bir kısmını geçmesi ile daha önce görülmemiş bir olaya imza atmıştı.

Hem tırmanış etaplarında hem de zamana karşı etaplarında ortaya koyduğu başarılı performans ile tur başlamadan önce favori gösterilen Froome Sarı Mayo ile turu bitirmeyi başardı. SKY takımı Paris’te finişi kol kola geçerek adeta şov yaptı.

Son etap Greipel’in oldu

Sprinterlerin kapıştığı son etap son 25 km’sinde büyük heyecana sahne oldu. Sprint takımları önde yer kapmak için uğraşırken Alman Marcell Kittel’in lastiğinin patlaması onun büyük güç kaybetmesine sebep oldu. Daha sonradan gruba yetişse de sprint finişinde varlık gösteremedi. Bir diğer Alman bisikletçi olan Andre Greipel bu seneki ilk etap galibiyetini Yeşil Mayo’yu taşıyan Slovak Peter Sagan’ın önünde aldı.

TdF-Jerseys

Mayo sıralaması;

Sarı Mayo (Genel Klasman Lideri): Chris Froome – Team Sky

Beyaz Mayo (En genç, 25 yaş altı genel klasman): Adam Yates – Orica Bikeexchange

Yeşil Mayo (Sprint Puanları Lideri): Peter Sagan – Tinkoff Saxo

Benekli Mayo (Tırmanış Puanları Lideri) : Rafal Majka – Tinkoff Saxo

Super Combativite (En Savaşçı Bisikletçi): Peter Sagan – Tinkoff Saxo

Takımlar sıralaması lideri: Team Movistar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir