3 Şerit

Tour de France’da kaza sebebiyle ortalık karıştı!

Tour de France 2016’nın 12. etabı, Mont Venteoux tırmanışının son 2 km’si kala yaşanan kaza sonrası ilginç anlar yaşandı. Chris Froome yaklaşık 100-200 metreyi koşarak geçti!

Fransa Bisiklet Turu’nun efsanevi tırmanışlarından biri olan Mont Venteoux zirvesi öncelikle rüzgar ve fırtına sebebiyle 6 km kadar kısaltılarak ağaçların açıklık vermediği alana alınmıştı. Yoğun rüzgar her zaman Mont Venteoux tırmanışını en zorlu yapan özelliklerinden birisiydi.

Great Britain's Christopher Froome (C), wearing the overall leader's yellow jersey, runs to get a replacement bike after falling during the 178 km twelvelth stage of the 103rd edition of the Tour de France cycling race on July 14, 2016 between Montpellier and Chalet-Reynard. / AFP PHOTO / POOL / STEPHANE MANTEY

Etabı kaçış grubundan Thomas De Gent kazanırken, genel klasman liderleri, etabın bitimine 3 km kala Bauke Mollema, Richie Porte ve Chris Froome atak yaptılar. Yarışın bitimine 2 km kala yolun seyircilerin etkisi ile en çok daraldığı bölümde kamera motosikleti önde durmak zorunda kalınca 3 bisikletçi kaza yaparak birbirinin üzerine düştü.

Bisikleti ciddi hasar alan Chris Froome koşarak bir süre ilerledikten sonra önce Mavic bisikletini ardından SKY takım aracından gelen yedek bisikleti alarak yarışı 1 dakika 35 saniye kaybederek bitirdi. Bu şekilde olunca Froome Sarı Mayo’yu kaybedecekti ancak yarış yönetiminin aldığı ve daha önce hiç bir kazada alınmamış karar ile Froome’un kaybettiği zamanlar sıfırlanarak sarı mayonun onda kalması sağlandı…

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir