3 Şerit

BMW, sürücüsüz otomobil için Intel ve Mobileye ile işbirliğine giriyor

Alman otomobil üreticisi BMW, teknolojinin önde gelen firmaları Intel ve Mobileye ile sürücüsüz otomobil üretmek için anlaşma sağladı.

Alman otomobil devi BMW, geçen zamanlarda giderek gelişen sürücüsüz otomobil teknolojisini yakalamak istediğini ancak sürücüsüz araçlarla ilgili yeterli tecrübesinin olmadığını açıklamıştı. Buna çözüm arayan BMW tamamen sürücüsüz otomobil geliştirmek amacıyla geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük bilgisayara işlemcisi üreticilerinden Intel ve İsrailli otomatik sürüş sistemleri sağlayıcısı Mobileye ile işbirliği yapacaklarını açıkladı. Dünyanın teknoloji devleri ile ortaklaşa üretilecek  BMW iNEXT isimli tamamen sürücüsüz otomobilin 2021 yılında yollarda olması hedefleniyor.

BMWiNEXT tam otonom olacak

Geleceğin teknolojilerinin insanların hayatını doğrudan etkileyeceğini düşünen BMW, yaşam kalitesini bir üst seviyeye çıkartma için tam otonom araçların yollarda olmasının gerekli olduğunu düşünen firmalardan birisi. Bu sebeple Intel ve Mobileye ile işbirliği gerçekleştiren Alman üreticinin 2021 yılına seri üretimine başlanarak yollara çıkacak modeli iNEXT tam otonom olarak üretilecek. Dünya genelindeki akıllı teknolojiler tamamen birbirine bağlı olarak çalışarak hem kazaların azaltılması hem de yaşam konforunun artırılması hedefleniyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir