3 Şerit

Pick-up’ı olmayan kalmasın!

Kızışan Pick-up segmentine yeni oyuncular girmeye devam ederken, tasarımı ile Renault-Nissan ortaklığının üyesi olduğunu açıkça ortaya koyan Alaskan tüketici ile buluşmaya hazır!

2015 sonu ve 2016 senesinde tüm markalar pick-up segmentinde yeniledikleri araçları ile piyasayı hareketlendirmeyi başardı. Nissan Navara, Ford Ranger, VW Amarok, Mitsubishi L200, Isuzu D-MAX gibi iddialı rakiplere yeni katılan Fiat Fullback’in de eklenmesinin ardından Fransız üretici Renault da sesiz kalmayarak bu sınıftaki yeni üyesini tanıttı. Pick-up segmentine taptaze bir soluk getirmeyi hedefleyen Renault tasarımıyla göz dolduran, Nissan Navara altyapısı ile üretilen Alaskan’ı tüketici ile buluşturmaya hazırlanıyor.

PLANCHE DE BORD

Şık iç mekan konfor hissi ve teknolojiyi bir arada sunuyor.

Hem sağlam hem de konforlu olma hedefiyle piyasaya sunulan Alaskan, en son teknoloji ürünü sağlam bir şasi ile bunu başarmayı hedefliyor. Alaskan, 2.3 litre dCi motoru sayesinde sınıfının en iyi yakıt tüketimini performans ile bir arada toplamak için tasarlanmış. Profesyonel müşterilerin gereksinimlerini karşılamanın dışında hem keyif hem de günlük kullanıma son derece uygun tasarım ve motor seçenekleri ile donatıldı. Ayrıca hafif ticari araçlar alanında sahip olduğu deneyim sayesinde Renault, müşterilerinin gereksinimlerine uygun geniş bir servis, dönüşüm ve aksesuar yelpazesi sunuyor.

Renault son 18 yıldır Avrupa’nın önde gelen hafif ticari araç markaları arasında yer alıyor. Renault, Latin Amerika ve Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü pozisyonlara ek olarak hafif ticari araçlar konusunda üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkıp üst düzey bir global oyuncu haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2015 senesinde 15 milyon adet satılan hafif ticari araçlar önemli bir stratejik pazar durumunda. Söz konusu pazarda her sene beş milyon adetlik satış gerçekleştiriliyor; yani tüm dünyadaki hafif ticari araç satışlarının üçte birinden fazlası. Hem Güney Amerika’da hem de Afrika’da güçlü konumuyla

VERSION E2

Renault-Nissan ailesinin yeni üyesi Renault Alaskan, tasarımı ile ailenin diğer üyesi Navara’yı oldukça fazla andırıyor.

Renault Grubu üç tesiste üretilecek olan Alaskan ile birlikte adeta vites yükseltiyor. Alaskan, Renault’nun uzun süredir varlığını sürdürdüğü Latin Amerikalı pick-up pazarlarında lanse ediliyor. Araç ilk kez, ilk gösteriminin gerçekleştirildiği Kolombiya’da satışa sunulacak.

Renault Grubu 2015 senesinde hafif ticari araç pazarında güçlü bir yıl geçirdi ve 387,00 adetlik satış rakamına ulaştı. Söz konusu rakam, toplam pazarda %6,3’lük azalmaya rağmen %12,4’lük artış anlamına geliyor.Mayıs 2016 sonunda tüm dünyadaki hafif ticari araç satışları 167 bin adet olarak gerçekleşti: Bu, Mayıs 2015 sonu ile kıyaslandığında daralma gösteren bir pazarda (-%4) +%15’lik artış anlamına geliyor.

Güçlü ve ekonomik

Renault 2.3-litrelik dCi motoru sayesinde segmentinin en iyi yakıt tüketimine sahip Alaskan, gücünü Renault’nun kendini çoktan kanıtlamış olan dört silindirli, çift turbolu dizel motorundan alıyor. Bu motor Renault Master serisinde de kullanılıyor. 160bg ve 190bg versiyonları, başarılı hızlanma ile birlikte Alaskan’ın sınıfındaki en düşükler arasında yer alan yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları sumnasını sağlıyor. Çift-turbo teknolojisi: düşük motor devrinde pürüzsüz hızlanma için küçük bir turbo ile birlikte daha yüksek devirlerde performans için daha büyük bir turbo. Farklı iki motor da ayrıca sunuluyor (pazarlara bağlı olarak): 2.5 litre benzinli motor (160bg) ve 2.5 litre dizel motor (160bg ve 190bg). Altı vitesli düz vites kutusu veya yedi vitesli otomatik vites kutusu seçeneği ile birlikte iki veya dört tekerlekten çekiş seçeneğine sahip.

EN SITUATION - DYNAMIQUE

Off-road kabiliyeti ve sürüş dinamikleri

  • Sürüş modları: 2WD (arka tekerlekten itiş) / 4H ve 4LO (Integral 4WD)
  • 2WD: günlük kullanım ve kaplanmış yollar için – daha iyi yakıt tasarrufu ve daha iyi kullanım,
  • 4H (60 km/s’ye kadar hızlarda devreye girer): yol tutuşu kısmen kaybolduğunda (ıslak yol, kayalık yerler, vs.) 100 km/s’ye kadar,
  • 4LO (araç durağan haldeyken deveye girer): yol tutuşu tamamen kaybolduğunda (kum, kar, derin çamur, vs.).
  • Elektronik Sınırlı Kaymalı Diferansiyel (eLSD): 4WD ile birlikte daha emniyetli, daha emin bir sürüş sağlıyor. Söz konusu ileri sistem tekerlek hızlarını sürekli gözlem altında tutan frenleme sensörlerinden istifade ediyor. Sistem her hangi bir akstaki iki tekerlekten bir tanesinin diğerine oranla daha hızlı döndüğünü saptarsa, hafifçe fren uyguluyor ve daha iyi yol tutuşu için daha hızlı dönen tekerlek yavaşlatılıyor. Böylece viraj alma kabiliyeti artırılıyor ve emniyetli bir sürüş sağlanıyor.
  • Arka kilitli diferansiyel: zorlu durumlara karşı arka diferansiyelin mekanik olarak kilitlenmesi.
  • Araç kontrol yardımcıları: tehlikeli manevralar esnasında sürücüye yardımcı olur, sürüş konforunu ve emniyeti artırır:
  • Yokuş Kalkış Desteği (HSA): yokuşta kalkış yaparken frenleri kısa süreliğine devreye sokarak aracın geri kaymasını engeller,
  • (HDC): yokuşta seyrederken aracın hızlanmasını engellemek maksadıyla frenleri kontrol atında tutar.
  • Artı: Kilitlenme Önleyici Fren Sistemi (ABS), Elektronik Fren Dağılımı (EBD), Fren Desteği (BA), Elektronik Stabilite Programı (ESP).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir