3 Şerit

Bayram hediyesi;Osman Gazi Köprüsü!

Herkesin bildiği ve heyecanla beklediği İstanbul – İzmir yolunu hatırı sayılır bir şekilde kısaltacak olan o önemli projede sona yaklaşıldı.

Projenin en önemli ayağı olan ve daha yapım aşamasındayken Japon mühendisinin intiharıyla bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başaran köprü projesi daha sonralarda da geçiş ücretleri ile gündem konusu olmuştu.
Nihayet beklenen gün geldi ve köprünün açılış tarihi kesinleşti. Cuma akşamı başlayacak olan 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin daha rahat yolculuk yapabilmeleri adına köprünün son çalışmaları hızlandırıldı ve açılış tarihi 30 Haziran Perşembe günü olarak açıklandı.

Peki geçiş ücretleri ne kadar olacak?
Açılış tarihinden sonra herkesin en çok merak ettiği konu ise geçiş ücretleri olmuştu. Başlarda ücretlerin zaten dolar üzerinden olacağını duyunca herkes ufak çaplı bir sarsıntı geçirmişti. İyi de bu durumda halk nasıl kullanıcak? Herkesin bütçesi bunu karşılayamaz bir orta yol bulunmalı diye konuşulurken ilk yapılan açıklamalarda otomobiller için geçişin 35 Dolar+ KDV olacağı söylenmişti. Bu da tek bir geçişin 120 TL’nin üzerinde olması demekti. Tek seferde bu kadar ücret ödemek istemeyen halkın sesini duyan yetkililer merak edilmemesini fiyatta bir iyileştirme yapılacağını söylemişlerdi. Gerçekten iyileştirmeyi de yapmışlar. Son yapılan açıklamalara göre köprüden bir aracın geçişi 90 TL olarak belirlendi. Tatilcilerin yolculuklarında en çok tercih ettikleri Eskihisar – Topçular Feribot hattının ücretinin 60 TL olduğunu düşündüğümüzde dileyenlerin yolculuklarını bu yol üzerinden yapacaklarını ve denizin kokusunun eşliğinde çaylarını yudumlayacaklarını, dileyenlerin ise Osman Gazi Köprüsünü kullanarak hiçbir şehrin trafiğinde beklemeden sadece otoyol üzerinden tatil yerlerine veya akrabalarına gideceklerini biliyoruz. Seçenekler ve ücretler ortada tercih size kalmış sayın tatilciler.

Motosiklet geçiş ücretleri ile ilgili henüz resmi açıklama gelmemiş olmasına karşın, 70 TL olması planlanıyor. Bayram tatili süresince köprü geçişleri ücretsiz olarak yapılacak…

Kenan Sofuoğlu Körfez’i 400 km/s hızla geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir