3 Şerit

İngiliz markası BROMPTON Türkiye’de!

Dünya’da katlanabilir bisiklet denildiğinde ilk akla gelen İngiliz markası Brompton uzun bir bekleyişten sonra artık Türkiye’de!

Brompton, 1976 yılında Brentford, İngiltere’de kurulmuş bir bisiklet firması, kurulduğu yıldan bu yana 16″ tekerleğe sahip katlanabilir bisiklet üretmektedir ve Dünya’da katlanabilir bisiklet alanında oldukça ün yapmış bir markadır. Bu bisikletlerin tasarımlarını ise Andrew Ritchie yapmaktadır.

Brompton katlıBrompton bisikletleri diğer bisikletlerden ayıran özellikleri

Bütün Brompton bisikletlerde ana boru çelikten üretilir. Arka tekerin yer aldığı parça ve maşa çelikten veya titanyumdan elde edilir. Gidon ve bazı diğer parçalar alüminyumdan yapılır. Her bir parçanın bisikletin kullanıcılarına avantaj sağladığı bir nokta vardır. Bu bisikletleri türdeşlerinden ayıran esas özelliği ise yukarıda da belirttiğimiz gibi tasarımlarıdır. Hızlı katlanması ve katlandığında aldığı ergonomik şekil katlanabilir bisiklet almayı düşünenlerin Brompton bisiklet sahibi olmalarını sağlayan en önemli özelliğidir.

katlı bisBeklenen gün geldi!

Uzun zamandır katlanabilir bisiklet markalarının arasına Brompton markası ne zaman katılacak? Türkiye’de de bu markanın satışları nerelerde olacak soruları bisiklet severler arasında soruluyordu. Bu soruların cevabını aslında Eurasia Moto Bike Expo’da stantları gezerken bulmuş gibiydik. Accell Bisiklet stantında bulunan markaların yanı sıra Brompton markasının o güzel bisikletlerini de görmüştük ve çok sevinmiştik.

bromptonVe işte o gün geldi! Fuarda da gördüğümüz üzere Accell Bisiklet çatısı altında ülkemizde satışa sunulan Brompton marka katlanabilir bisikletler belirli bisiklet mağazalarında satışta. İstanbul Anadolu yakasında 4 mağazada (Bisiklet Evim, Bisiklet Sepeti, Bisiklet Gezgini ve Yeşil Bisiklet) satışı gerçekleşiyor. İstanbul dışında oturanlar ise üzülmesin Ankara’da Erdoğanlar Bisiklet ve İzmir’de Sundu Bisiklette de satış yapılmakta. Bisikletlerin fiyatları her mağazanın satış polikasına göre değişmekte ama merak edenler için TL olarak ortalama 4.800 ila 6.300 aralığında olacak.

Bizler gibi merakla bekleyen Brompton sevdalıları bu mağazalara gidip hem bisikletleri inceleyebilirler hem de test sürüşünü gerçekleştirebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir