3 Şerit

Volvo’dan yeni nesil 40 serisine ön bakış

Firma, görücüye çıkardığı konsept araçlarla önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak olan V40 ve XC40 modellerinin ön izlenimini müşterilere sunuyor.

40.1 kodlu konsept, önümüzdeki yıl piyasaya sunulması beklenen XC40 modeline bir ön bakış niteliği taşıyor. XC40 modeli, şu anda piyasada olan XC60’ın bir boy küçüğü ve BMW X1’e rakip olarak sunulacak bir crossover. 40.2 ise sedan kılığına girmiş bir hatchback. Bu model, gelecek nesil V40’ın nasıl görüneceği hakkında fikir veriyor.

Tasarım direktörü Thomas Ingenlath, bu araçların dizaynlarının daha büyük XC, V ve S modellerinden farkına dikkat çekiyor ve rakiplerinden farklı olarak “Yüzde yüz tanınır, yüzde yüz marka ve yüzde yüz sıkıcı” araçlar tasarlamakla ilgilenmediklerini belirtiyor. Ingenlath’a göre, gördüğümüz bu tasarımlar galerilere gelecek olan modellere fazlasıyla benziyor.

Volvo Concept 40.2 rear quarter high

Volvo 40.2

İşin teknik kısmında ise önemli konu, bu otomobillerin altyapısı. Volvo’nun “Kompakt Modüler Mimari” olarak adlandırdığı sistem. Ar-Ge direktörü Peter Mertens, bu altyapının amacının elektrikli ve otonom araçlar olduğunu belirtiyor ve bu otomobillerin plug-in hibrit versiyonlarının olacağını da ekliyor. Anlaşılan o ki, tam otonom olmasa da yardımcı sistemler yeni nesil otomobillerin kalbinde yer alacak.

Araçların motorları ise elektrik destekli benzinli sistem dışında yeni değil. Beklenen, Volvo’nun hâlihazırda elinde bulundan dizel ve benzinli güç ünitelerinden bir seçki sunulması.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir