3 Şerit

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul’dan start aldı

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyonun ilk etabı olan İstanbul-İstanbul etabı Beşiktaş İskelesi önünden start aldı.İlk etabın kazananı Niemiec Przemyslaw oldu.

Turun startını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verirken.Başlangıç noktasında Dünya Bisiklet Federasyonu Başkanı Brian Cookson, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da bulundu.

3serit tur2016İlk etabı Lampre’den Niemiec Przemyslaw kazandı

Starttan sonra Boğaziçi Köprüsü’nü geçip Beykoz’a pedal çeviren bisikletçiler, daha sonra tekrar Avrupa yakasına dönüp, tarihi yarımadada ter döktü.Yarışa toplam 123 sporcu katıldı ve 129,2 kilometre mesafe katedilerek  İstanbul-İstanbul etabının finişine ulaşıldı.Yarışın son 37. kilometresinde kaçış grubundaki anlaşmazlık sürerken Lampre’den Niemec atak yaptı ve finişe kadar liderliği kaptırmadı.Polonyalı Niemec  4.55.05’lik dereceyle ilk etabın galibi olurken  2. Gonçalves Jose (Caja Rural) 3. Zanotti Marco (Parkhotel Valkenburg) oldu.

İkinci etap yarın güzel atlar diyarı Kapadokya’da

52. Cumhurbaşkanlığı  Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabı yarın 154 kilometrelik 2. etap olan Kapadokya-Kapadokya turuyla devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir