3 Şerit

Akıllı devriye bisikleti ile yeni nesil EDS…

ekin Technology bisikleti akıllı trafik devriyelerine dönüştürüyor

Trafik güvenliği alanında küresel geliştirmeleri ile dikkat çeken ekin Technology, yepyeni bir akıllı teknoloji ile trafikte yeni bir dönem başlatıyor. Türkiye’de MOBESE sistemini ilk kez kuran ekin Technology, trafikte araçların plaka ve hızlarını okuyarak dünyanın ilk ve tek akıllı devriye teknolojisi ekin Patrol’ü geliştirdi. Sistemi daha ileri bir noktaya taşıdı; bisiklet üzerinde kullanılabilen yenilikçi bir teknolojiye dönüştürdü.

1460528578_ekin_akilli_bisiklet_devriyesi_ekin Technology, “ekin akıllı devriye bisikleti“ (ekin smart patrol bike) adlı sistemin dünya lansmanını, trafik teknolojilerinin en büyük platformu haline gelen ve bu yıl 5-8 Nisan tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen Intertraffic Fuarı’nda gerçekleştirdi. Park veya hareket halindeki araçlar, kişiler veya nesneler için kullanılabilen ve saatte 200 km hızla giden araçların bile hızlarını ve plakalarını bisiklet üzerinden takip etme imkanı sunan ileri teknoloji ürünü sistem, uluslararası ziyaretçilerden de tam not aldı. Tüm ekin akıllı trafik çözümleri gibi trafik merkezileri ile bağlantı ve iletişim kurabilen yeni teknoloji, ekin sistemlerinin yanı sıra diğer tüm sistemlerle de entegre olabiliyor. Bu sayede uygulamaya geçilmesi ile birlikte ekstra bir altyapı yatırımı gerektirmiyor.

‘Akıllı devriye bisikleti’ ile, kanun uygulayıcı birimler, motorlu taşıtların limitlerini aşan alanlara dahi girerek denetleme görevini yapabilecekler. Bu sayede trafik sıkışıklığı olan yollarda veya kalabalık içinde bile kolaylıkla hareket edebilecekler.

1460528593_Akif_EkinTrafik kazalarının azaltılmasının ilk şartı akıllı trafik sistemleri

ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, yaptığı değerlendirmede trafik ihlallerinin azalmasında ve kazaların önüne geçilmesinde akıllı trafik teknolojilerinin önemine dikkat çekti. Akif Ekin: “Günümüzde şehir hayatının hızı ve artan nüfus, hepimizi yoğun trafikle baş başa bırakıyor. Özellikle güvenlik açısından trafik akışı hayati önem taşıyor. Oysa ihlallerin azalmasını sağlayarak bu oranı daha aşağılara çekebilir ve ölüm ve yaralanmaların en önemli sebebi olan trafik kazalarının önlenebilmesine katkı sağlayabiliriz. Akıllı trafik sistemlerini bu katkının ilk şartı olarak görüyor ve bu hedefe yönelik teknolojiler geliştiriyoruz” dedi.

Akıllı trafik için akıllı bisikletler dönemi geliyor

Akıllı trafik teknolojilerinin öncü firmalarından ekin Technology’nin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin: “Dünya çapında polis departmanları, bisiklet kullanarak; yasaların uygulanması, acil tıbbı müdahale ve güvenlik alanlarında avantaj sağlayabiliyor. Esneklik sağlayan ve sessiz çalışan bu taşıt, geliştirdiğimiz bu sistem ile artık aynı zamanda akıllı. Dünyada ilk ve tek olan akıllı devriye sistemimizi bisiklet üzerinde sunduğumuz ‘ekin smart patrol bike’ ile bu hedefe daha yakın olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bisikletli devriyelerle trafikte ihlallerin tespiti daha hızlı ve kolay, dolayısı ile trafik daha güvenli olacak.” dedi.

Akıllı devriye sistemi ayrıca, altyapı yatırımları gerektirmeden bir noktadan diğer noktaya taşınabiliyor.

2 comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir