3 Şerit

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için geri sayım

Bu yıl 24 Nisan tarihinde İstanbul etabıyla başlayacak 52. kez gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun basın toplantısı Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Çırağan Sarayı Balo Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda sunuculuğu Levent DSCN2737Özçelik üstlendi.Açılış konuşmasını ise Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu yaparken, toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Genel Sekreter Fahri Kasırga, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç adına Müsteşar Faruk Özçelik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sponsorlardan Vestel adına Pazarlama Müdürü Ergün Güler, Salcano adına Genel Müdür Bayram Akgül, yeni direktör Roland Hofer ile birlikte Takımlar Direktörü Gürol Çaydaş ve spor basınından davetli isimler katıldı.

”Türkiye’nin tarihi yerlerini tüm dünyaya göstermek istiyoruz.”

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu açılış konuşmasında bu sene etap değişikliklerine gittiklerini belirterek, “Türkiye’nin tarihi yerlerini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Gelecek yıllarda bu etaplarımızı diğer bölgelerimize de yayacağız.” dedi ve ekledi turun bisiklet sporuna yaptığı katkılara dikkati çekerek, Türkiye’nin dünyada 14. sıraya yükseldiğini ve olimpiyat kotası aldığını açıkladı.

DSCN2745Yeni direktör Roland Hoffer
Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yarış direktörü ve organizator firması değişti.Yeni yarış direktörü  Roland Hoffer, bu sene değişen yarış güzergahı hakkında basına bilgi verdi. Turun her yılın yükselen grafiğinde büyük payı olan firma ise bu sene ihaleyi kazanamadığı için uzun aradan sonra organizatör firmada değişikliğe gidildi.

Yeni rota açıklık kazandı
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 24 Nisan Pazar günü İstanbul’da start alacak. Sekiz gün süresince Akdeniz, İç Anadolu, ve Ege’de devam edecek yarışlar, 1 Mayıs Pazar günü 201.7 kilometrelik Marmaris-Selçuk etabı ile İzmir’de son bulacak.

DSCN2749

TUR 2016’ya katılacak olan takımlar
Tur 2016’ya katılacak olan takımları Takım Direktörü Gürol Çaydaş açıkladı.Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda (TUR) her biri en az 5 en fazla 8 sporcudan oluşan 11 profesyonel takım, yaklaşık 88 sporcu mücadele edecek.Farklı uyruklu sporcuları barındıran takımlar arasında tescil edildikleri ülkelere göre İtalya’dan 3, Polonya’dan 2, Belçika, İspanya, Fransa, İsviçre, Brezilya ve ev sahibi ülke takımı olarak Türkiye adına yarışacak Torku Şekerspor TUR 2016’da mücadele etmeye hazırlanıyor. 11 ekip arasında 2 profesyonel takım, 8 profesyonel kıta takımı ve 1 kıta takımı yer alıyor.

World Tour takımları: Lampre-Merida (İtalya), Lotto Soudal (Belçika)

Pro Continental takımlar: Caja Rural-Seguros RGA (İspanya), Southeast-Venezuela, Nippo-Vini Fantini (İtalya), Delko Marseille Provence KTM (Fransa), Team Roth (İsviçre), Funvic Soul Cycles-Carrefour (Brezilya), Verva Activejet Pro Cycling Team, CCC Sprandi Polkowice (Polonya)

Continental takımlar: Torku Şekerspor (Türkiye)

52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Etapları ve uzunlukları şu şekilde:

1. Etap: İstanbul-İstanbul 129.2 km

2. Etap: Kapadokya-Kapadokya 154.1 km

3. Etap: Aksaray-Konya 158.9 km

4. Etap: Seydişehir-Alanya 187 km

5. Etap: Alanya-Kemer 189.3 km

6. Etap: Kumluca-Elmalı (Göğübelli) 116.9

7. Etap: Fethiye-Marmaris 128.6

8. Etap Marmaris-Selçuk (İzmir) 201.7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir