3 Şerit

Rosberg üst üste 5. yarışında birinci sırada

Bahreyn Gulf Air Formula 1 Pisti’nde koşulan 2016 sezonunun ikinci yarışında Mercedes pilotu Nico Rosberg, bu sezon ikinci, arka arkaya beşinci galibiyetini elde etti. 

Rosberg’in başından sonuna domine ettiği yarışta yarışa pole pozisyonundan başlayan takım arkadaşı Lewis Hamilyon henüz ilk turda Valtteri Bottas ile yaşadığı temas sonrasında 9. sıraya kadar geriledi ancak yarış boyunca üstün bir performans göstererek podyumun son basamağını kurtarmayı ve 3. sırada yarışı bitirmeyi başardı.

image3.img.640.medium

İlk virajda Bottas ile Hamilton’un yaşadığı temas, Hamilton’a 7 sıra birden kaybettirdi.

İki Mercedes pilotunun arasında ise bir Ferrari yer aldı. Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkönen Rosberg’in 10 saniye arkasından damalı bayrağı görerek podyumun ikinci basamağında yer aldı. Pit stopların, lastik seçimlerinin ve stratejilerin önemli rol oynadığı yarışta, Red Bull pilotu Daniel Ricardo dördüncü sırada, Romain Grosjean ise altıncı sırada finiş gördüler.

Ferrari’de Vettel hayal kırıklığı 

2016 sezonunun ilk yarışı Avusturalya GP’sinde Mercedes pilotlarının arkasında kalarak üçüncü sırayı elde eden Ferrari’nin Alman Şampiyonu Sebastian Vettel, Bahreyn’de henüz ısınma turlarında yaşadığı motor arızası sebebiyle yarış dışında kalarak hayal kırıklığı yaşadı.

Sezonun üçüncü yarışı ise Çin’de 17 Nisan tarihinde koşulacak.

Bahreyn GP’si ilk 5 sıra

1- Nico Rosberg – Mercedes

2- Kimi Raikkönen – Ferrari

3- Lewis Hamilton – Mercedes

4- Daniel Ricciardo – Red Bull – Tag Heuer

5- Romain Grosjean – Haas – Ferrari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir