3 Şerit

Retro tasarımın en güçlüsü

Yamaha’nın efsanevi Japon motosiklet yapımcısı Shinya Kimura ile ortaya çıkardığı “Faster Sons’ felsefesinin son ve en güçlü üyesi XSR900 ile retro tarzı ve yarış etkisiyle hem bugünün hem de geçmişin motosiklet severlerinin beğenisini topluyor.

Faster Sons felsefesi ile ilk olarak XSR700 modelini görücüye çıkartan Yamaha, şimdi de 850 cc’lik XSR ailesinin en büyüğü ile motosiklet tutkunlarını kendisine çekmeye hazırlanıyor. İstanbul’da gerçekleştirilen Moto Bike Expo 2016 Fuarı’nda, yetişemediği için Türk motosiklet severler ile buluşamayan XSR900, şimdi retro motosikletin gücünü Türk motosiklet tutkunları ile de buluşturmaya hazırlanıyor. Geçmişten gelen tasarım anlayışı ile ABS ve çekiş kontrol sistemi gibi geleceğin teknolojilerini bir arada toplayan XSR900 hem yarışçı babalara hem de hızlı oğullarına hitap ediyor. 

XSR900_Group-2Yamaha motosikletlerinin sembolik tarzlarına ve tasarımlarına saygı gösterme inancıyla, sürüş kabiliyetinden asla ödün vermeden, karakterli harika motosikletler yaratmak için motosiklet teknolojisinin sınırlarını zorlama hedefiyle ortaya çıkartılan XSR serisi tasarımıyla ve gücüyle dikkat çekiyor.

XSR900 zamansız tasarımı ile, Yamaha’nın sportif DNA’sını ve öyküsünü yansıtırken  geçmişteki sembolik motosikletlere atıfta bulunuyor. XSR900 orijinal görünümü ile, plastik parçaların minimal kullanımı ile, bunun yerine duyuları ödüllendiren yüksek kaliteli bileşenler sunuyor. Alüminyum kapaklı 14 litre yakıt deposu, ön ve arka alüminyum çamurluklar, alüminyum yan kapaklar ve sportif alüminyum farlar ile bütünlüğe kavuşuyor ve iki kademeli dikişli selenin önünde sahne alıyor. Kontrast cilalı egzoz ucu kapağı ile mat siyah egzoz sistemi, tüm sürüş maceralarına derin bir egzoz sesi sağlıyor.

XSR900_RockSlate-2XSR900, 3 silindirli 850cc çapraz düzenli motoru ile, kendini gösterebilecek güce sahip. TCS, üç performans modu ile, yol koşullarına bağlı olarak tam ayarlanabiliyor. Özellikle şehir içi sürüşlerinde aracın çalıştırılması ve durdurmasında oluşturduğu hafif debriyaj hissi ile güven yaratıyor.

Sıralı 2 silindirli motosiklet eşit ayak pozisyonu sunuyor. Ön ve arka süspansiyon ayarları sürüşü kontrol altında tutuyor. Dikkatlice düşünülmüş ve tasarlanmış motor ve şasi paketi, gelişmiş elektronik ile birlikte XSR900, temel sürüş becerileri edinmiş ve giriş seviyesi motosikletinden ileri adım atmaya hazır olan sürücülere sunulabilecek her şeye sahip… Ayrıca Sports Heritage segmentinin bu yeniüyesi, motosiklet sürmenin gerçek değerini bilenler ve makinenin tasarım ve tarzına önem verenler için mükemmel bir seçim oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir