3 Şerit

Simin Bıçakçıoğlu 18. Rotaract Asamblesi’nde gençlerle buluştu

Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birinciliği’ni 4 yıl üst üste kazanan Simin Bıçakcıoğlu başarı hikayesini anlatmaya devam ediyor. 18. Rotaract Asamblesi’nde gençlerle bir araya gelen usta rallici Bıçakcıoğlu, zor şartlar altında bitiş çizgisine ulaşmanın sırlarını paylaştı.

1457440116_IMG_0948Zorlu rakiplere ve yol koşullarına rağmen kazandığı yarışlarla adından sıkça söz ettiren son 4 yılın Türkiye Ralli Şampiyonası Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu, 18. Rotaract Asamblesi’nin genç üyeleriyle biraraya geldi. “Formula 1” konseptiyle, 5 Mart’ta Kuşadası Pine Bay Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte Bıçakcıoğlu, otomobilsporları tecrübelerini ve başarının yol haritasını paylaştı.

Gençlerle bir araya gelerek otomobilsporları ve özel hayatıyla ilgili soruları yanıtlayan Simin Bıçakcıoğlu, kişisel başarı hikayeleriyle birlikte pistlerde ve iş hayatında yaşadığı zorlukları da genç üyelere anlattı. Güçlü rakiplerin ve zorlu şartların hayatın her alanında olduğunun altını çizen Bıçakcıoğlu; “Rakiplerinize karşı üstün olmak için eksikliklerinizi farketmeli, kendinizi daima geliştirmeli ve eğitmelisiniz. Katıldığım yarışlarda mental olarak güçlü olup fiziken güçsüz olsaydım ya da tam tersi; inanın bugüne kadar kazandığım başarıları elde edemezdim. Kısaca başarı ya da finişi geçmemiz işin sonucu, bunun arka planında aylarca süren hazırlıklar taktik ve stratejiler yatıyor. İş hayatı ve ralli pilotluğunun bir çok ortak özelliği var.  Ben başarı üçgeni diyorum bu benzerliğe, aslında hedefe ulaşmanın bir yol haritası… “Disiplin”, “Motivasyon” ve “Zaman Yönetimi”…

1457440101_DSC05585Programlı olmalı ve başarıya ulaşırken karşılaşacağınız zorlukların üstesinden gelmek için yol haritanıza sadık kalmalısınız. Zorluklar meslekten mesleğe farklılık gösterse de adı üzerinde zorluk. Aşılması gerekiyor ve aşarken bunu sadece istemek hayal kurmak yetmiyor. Motivasyonunuz ne kadar yüksekse pratik çözümler üretebiliyorsunuz, bir yolu denediniz olmadı mı, diğer yoldan aynı motivasyonla hedefe doğru ilerlemeniz gerekiyor. Motivasyon düşüklüğü başarıya ulaşmanın önündeki en büyük engeldir. Sizi yere serdi mi kalkmanız her zaman daha zordur. Bu nedenle motivasyonunuzu stabil tutmanız, zaman zaman çıtasını yükseltmeniz gerekmekte. Rallide 1 saniyelik gecikme ile yarışı kaybedebileceğiniz gibi 1 saniye ile zaferinizi ilan edebilirsiniz. Zaman yönetimi iş dünyasında hız ile özdeşleştirilebilir ancak sadece hızdan ziyade zamanı önceliklendirme de ayrı bir meziyet.“ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir