3 Şerit

2017’de Fransa Bisiklet Turu Almanya’dan başlayacak

Yol bisikleti yarışlarının en heyecan verici ve kimine göre en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu 2017’de Almanya’nın Düsseldorf kentinden start alacağı duyuruldu.

Her sene farklı bir ülkeden başlamayı gelenek haline getiren organizasyonun internet sitesinden verilen bilgiye göre, 2017’de 104’üncüsü gerçekleşecek olan Fransa Bisiklet Turu’nun başlangıcının 30 yıl sonra yeniden Almanya’dan yapılacağı bildirildi. Yarışın start etabına Düsseldorf kentinin ev sahipliği yapacağı belirtilen açıklamada böylelikle Fransa Bisiklet Turu’nun 22. kez Fransa sınırlarının dışında başlayacağı belirtiliyor.Fransa Bisiklet Turu, Almanya’da daha önce 1965 yılında Köln, 1980’de Frankfurt ve 1987 yılında da (Batı) Berlin’den başlamıştı.

Düsseldorf Belediye Başkanı Thomas Geisel, yarışın  yaklaşık 6 milyon avroya mal olacağını fakat organizasyon yetkileriyle yapılan anlaşmanın yerel şirketlere sponsorluk imkanı sunduğunu söyledi.Bisiklet sevenlerin her yıl heyecan ile beklediği turun ilk defa Düsseldorf’ta start alması yerel ekonomi ve kentin tanıtımı açısından kent için büyük önem teşkil ettiği düşünülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir