3 Şerit

Son dakika! Bursa’daki fabrikada üretim durduruldu!

Türkiye’de üretim yapan Otomobil üreticilerinden Oyak Renault’un Bursa’daki fabrikasında üretim durdu.

Fabrika çalışanlarına yapılan açıklamada fabrikanın durmasına gerekçe olarak arıza gösterildi. Ancak fabrikada 2 sendika arasında yaşanan üye tartışmalarının ardından bugün yapılması planlanan ‘Sosyal Diyalog Komitesi’ seçimleri sebebiyle üretime ara verildiği şüphesi sürülüyor.

Bu haberle birlikte Renault’ta asgari ücret artışının maaşlarına yansıtılması talebiyle geçtiğimi günlerde  vardiya çıkışlarında yapılan sessiz sedasız eylemler yeni bir boyuta ulaşmış olabilir. Fabrika’da geçen yıl yaşanan iş bırakma eylemlerinin de sebebi olan sendikalar arası yarış yeniden gündeme geldi. İşçilerin bir bölümünün Türk Metal Sendikası’ndan ayrılmasının ardından gündeme gelen ” seçimlerinin bugün yapılması planlanıyordu. Ancak bir takım iddialara göre; fabrika yönetimi seçimleri iptal etti. Ardından da dünden itibaren 16.00-24.00, 24.00-08.00 ve 08.00-16.00 vardiyaları arıza sebebiyle iptal edildiği açıklaması geldi.

Bu durdurmanın sebebi, açıklananın aksine kulislerde konuşulan gibi sendika krizi olması ihtimali üzerinde durularak, Türkiye’de üretim yapan diğer markaların fabrikalarına da sıçramasından endişe ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir