3 Şerit

Porsche sürücüsüz otomobillere karşı!

Sürücüsüz otomobiller her geçen gün gelişip yaygınlaşıyor.Fakat bazı otomobil üreticileri geleceğin teknolojisine karşı hala mesafeli. Dünyanın önde gelen spor otomobil üreticisi Porsche’de onların başında yer alıyor. Alman otomobil devinin bu konudaki tavrı oldukça açık: “Kimse Porsche’sini başkasına sürdürmek için satın almaz.”

630x420Açıklamalar Alman gazetesine konuşan Porsche CEO’su Oliver Blume’dan geliyor. Sürücüsüz otomobiller hakkındaki yorumlarına “Herkes kendi Porsche’sini kendisi sürmek ister.” ifadesiyle başlayan Blume, Porsche sahiplerinin araçlarını “kendi elleriyle” kullanmayı tercih edeceğini ifade etti. Hatırlarsanız benzer bir açıklama da Jaguar’dan gelmişti. İngiliz üretici sürücüsüz otomobilleri kargoya benzeterek, müşterilerini taşımak için robot üretmeyecekleri şeklinde konuşmuştu.

Blume, Jaguar gibi kargo benzetmesi yapmadı ancak en az onun kadar ilginç bir yorumda bulundu: “iPhone’un yeri cebinizdir, yollar değil.” Nereye çekmemiz gerektiği konusunda emin olamadığımız bu ifade ile Blume, Porsche’nin sürücüsüz otomobillere olan sert tutumunu bir kez daha vurguluyor. Apple’ın sürücüsüz otomobil hazırlığında olduğunu düşünürsek, Blume basitçe buna karşı çıkıyor olabilir. Blume belki de tüm bu janjanlı teknolojilerin büyüsüne kapılarak, onu sorgulamadan önce hemen atlayıp kullanmaya başlamanın ve onsuz yaşayamayacakmış gibi davranmanın mantıksızlığını da sorguluyor.

mission e

Mission E

Blume bu konuda “geleneksel” bir tutum sergilese de Porsche aslında yeni otomobil teknolojilerine o kadar da mesafeli değil. Zira otomobil devinin 2020 yılından itibaren yollarda olacak Mission E adında tamamen elektrikli bir spor otomobil konsepti bulunuyor.

Kaynak:Log

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir