3 Şerit

Gücün karanlık tarafı, Yamaha MT-25

Yamaha Motor Türkiye, takipçilerinin merakla beklediği MT-25 için sıradışı bir tanıtıma ev sahipliği yaptı. Japonya’nın arka sokaklarındaki yaşamdan etkilenerek tasarlanan MT-25’in Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşen organizasyonunda Hayko Cepkin sahne alırken, dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Stunter13 ise nefes kesen bir şova imza attı… 

Yamaha MT-25 Lansmanı fotoğraf galerisi için tıklayın...

Yamaha’nın ilk olarak 2005 senesinde MT-01 ile motosiklet severler ile tanıştırdığı MT ailesi gün geçtikçe gelişerek yoluna devam etti. 2006’da MT-03 daha sonraları MT-125, MT-07, MT-09 ve MT-10 derken şimdi de bu aileye 250cc’lik MT-25 katılıyor. Ocak sonundan itibaren Türkiye’de MT ailesinin 250 cc’lik  yeni üyesinin satışa sunulmasıyla beraber Yamaha’nın bu sportif “naked” ailesi tüm ehliyet sınıflarına hitap eder bir hal alıyor. 250 cc sınıfı özellikle yeni ehliyet yasası ile çok daha büyük önem kazanıyor ve Yamaha’nın MT ailesi de bu sınıfa çok güçlü bir giriş yapıyor. Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirilen Türkiye lansmanında Yamaha bu iddiasını ortaya koyarak “Karanlığı Kucakla MT-25” sloganı ile yeni modelinin lansmanını gerçekleştirdi. Bu sloganı ilk duyduğumuzda bize son ayların moda filmlerinden Star Wars’u (Yıldız Savaşları) da anımsattı elbette.

Yamaha MT-25Avrupa’da MT-3 adı ile 300cc’lik versiyonu satışa sunulan bu model Türkiye’de vergilendirme sisteminden dolayı 250 cc olarak piyasaya sunuluyor ve adı MT-25 oluyor. MT-25, 14.750 TL’lik fiyatıyla da motosiklet severleri kendisine çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

“The Dark Side of Japan” konsepti ile yaratılmış MT ailesinin en yeni üyesi MT-25’in tanıtım organizasyonunda ilk olarak dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Stunter13 muhteşem bir şov gerçekleştirdi. Beykoz Kundura Fabrikası’nın karanlık ve gizemli ortamında MT-25’in üzerinde akrobasinin sınırlarını zorlayan Stunter, izleyenlerin nefeslerini kesti. Misafirlere adrenalin dolu dakikalar yaşatan Stunter13’ün ardından sıradışı müziği ve duruşu ile Türk rock müziğinin güçlü isimlerinden Hayko Cepkin sahne aldı. Motosiklet tutkunu ve kullanıcısı da olan Hayko Cepkin, sahneye motosikletle gelerek misafirleri şaşırttı. Sahne sonrası soruları yanıtlayan Hayko Cepkin “yıllar önce  İstanbul’da trafikten kurtulmak için motosiklet kullanmaya başlamıştım. Ancak zaman içinde gördüm ki motosiklet hem özgürlük demek hem de bir yaşam biçimi… Artık Şirince’de yaşamaya başladım biliyorsunuz, motosikleti orada daha keyifle kullanıyorum. MT-25’in yansıttığı kültür ve stil beni oldukça etkiledi… Arka sokaklardaki yaşam ve karanlığın gizemi her zaman benim dikkatimi çekmiştir. Kesinlikle beni yansıtan bir model, keyifle kullanabilirim” dedi. Verdiği küçük konserden önce MT-25 ile Beykoz Kundura Fabrikası’nın etrafını turlayan Cepkin, konser alanına da motosikletle girerek herkesi şaşırttı.

Yamaha Motor Türkiye’nin gerçekleştirdiği ve ev sahipliğini Yamaha Motor Türkiye Başkanı Masashi Ogawa ve Satış & Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı’nın üstlendiği organizasyonda MT ailesi konsepti ve tasarım DNA’sından, MT-25’in Türkiye’de beklenen satış performansına kadar oldukça detaylı bilgi aktarıldı.

Yamaha’nın motosiklet dünyasında devrim yaratan MT ailesinin en yeni üyesi MT-25’i bu ay itibari ile Türkiye’de kullanıcıları ile buluşuyor. Motosiklet dünyası en heyecan verici tasarımına, Japonya’nın karanlık yüzünün, gettolardaki gizemli yaşamın izlerini taşıyan Yamaha MT-25 ile kavuşuyor.

2016_YAM_MT250_EU_SMX_STA_001Yamaha Motor Türkiye Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı, MT-25 ile pazarı hareketlendireceklerini, rekabet güçlerini arttıracaklarını ifade ederken, bu modele oldukça yoğun ilgi beklediklerini belirtti. Yamaha Motor Avrupa yapılanması içinde faaliyet gösteren Yamaha Motor Türkiye’nin bu yapılanma içinde yükselen yıldız olduğunu vurgulayan Çadırcı, Türkiye motosiklet pazarında her yıl önemli bir büyüme kaydettiklerinin altını çizdi.  Nihat Çadırcı, “müşteri tercihlerinde değişim gözlenmekte olup kaliteli ve 250 cc gibi büyük hacimli motosikletlere bir yönelme yaşanmakta. Yamaha Motor Türkiye olarak büyümemizi sürekli kılıp 2010 senesinde 3.500 adet ile yola çıktığımız pazarda 2015 senesinde 18.700 adete ulaştık. 2016 senesinde de özellikle hem MT-25 hem de Şubat ayında motosiklet fuarında tanıtacağımız ve sonrasında piyasaya süreceğimiz yeni modeller ile  satışlarda bir büyüme bekliyor ve 20.000 adedin üzerine çıkmayı hedefliyoruz.” dedi.

2016_YAM_MT250_EU_SMX_DET_001Erişilebilir  MT Teknolojisi….

Yamaha’nın dinamik MT-25 modeli, motosiklet tasarımındaki yeni dalgayı temsil ediyor. Sportif ve çok yönlü karakter, dik sürüş pozisyonu ve kompakt boyutlarla bir araya gelerek bu naked motosikleti yeni, deneyimli ve kendini geliştirmeye çalışan sürücüler için ideal tercih haline getiriyor.

2016_YAM_MT250_EU_SMX_DET_002Canlı bir 249 cc paralel çift silindirli motorla çalışan ve kontrolü kolay şasiyle donatılan bu motosiklet, her türlü yola çıkmak için sabırsızlanmanızı sağlıyor.

MT ailesinin ayırt edici kütle önde silüetini taşıyan MT-25’in biçimli ve kaslı gövde dizaynı, oldukça etkileyici bir tasarıma sahip! MT-25 yüksek konfor seviyeleri temin etmek için tasarlanmış doğal ergonomi ile donatıldı. Sele / gidon / ayaklık arasındaki ilişki farklı ebatlardaki sürücülere uyması için dik sürüş pozisyonu yaratacak şekilde tasarlandı. İki kademeli sele ayarı, 780 mm sele yüksekliği sağlar ve bu motosikletin ‘üzerinde’ değil, ‘içerisinde’ oturuyormuş hissi verir.

MT-25’in öne çıkan özellikleri;

  • Dinamik MT genlerine sahip
  • YZF-R25’i temel alan sıvı soğutmalı, çift silindirli motor
  • Kompakt ve hafif şasi
  • Uzun salınım kolu ve Monokros süspansiyon
  • Dinamik kütle önde gövde tasarımı
  • Özgün MT tarzına sahip naked gövde
  • 140 kesitli arka lastiğe sahip 10 ispitli alaşımlı jantlar
  • Yere kolay erişim için uygun 780 mm sele yüksekliği
  • Analog takometreli çok işlevli ekran
  • 298 mm ön disk ve 220 mm arka disk
  • LED arka far
  • Kompakt ve ince arka kısım

Dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Stunter13 lakaplı Rafal Pasierbek’in nefes kesen şovundan kesitleri sizlerle paylaşıyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir