3 Şerit

Bisiklette güvenli sürüşün yeni adı Lumigrid

Gecenin geç saatlerinde pedallayan bisiklet severler bilir derin çukurlar, kaldırım kenarları,tümsekler ve diğer kusurlar görülmeyecek kadar karanlık ise bunlardan biri bir anda istenmeyen sorunlar meydana getirebiliyor. İşte Lumigrid tasarımı bir kurtarıcı olarak bu problemlerin karşısında duruyor.Lumigrid adlı bu tasarımı, bisikletinizin ön tarafından üzerinde bulunduğunuz yüzeye LED sistemi ile parlak ışıklar yansıtarak yüzeyin eğimini görmenizi sağlıyor.

Lumigrid-2

Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi Lumigrid tasarımı, tamamen düz olan yüzeylere mükemmel kareler resmediyor. Yol eğimlenip değiştikçe kareler artık mükemmel olmayıp bisikletçiye engellerden kaçınabilmesi için rotasını değiştirme imkânı sunuyor. Bu cihaz aslında hızlı sürücüler için pek de uygun değil, daha çok bisikleti ulaşım amacıyla kullananlar için.Sistemin üç farklı modu var. Normal mod 5,5 x 7,1 cm, yüksek hız modu 5,5 x 10,2 cm ve grup modu 11,8 x 7,9 cm büyüklüğündeki alana ışık tutuyor.

Lumigrid-3

Düz bir yolda yayılan ışıklar standart karelerden oluşuyor. Ama engebeli bir yüzeydeyseniz, bisikletin hareketiyle yayılan ışıklar bozuluyor. Böylece kullandığınız yolun durumunu açık bir şekilde önceden gözlemleyip istenmeyen kazalara önlem alabiliyorsunuz.
Lumigrid-4

Üzülerek belirtiyoruz ki cihaz hâlâ tasarım aşamasında ve piyasaya çıkmadı.Bu tasarımın yaratıcıları  aynı zaman da, Çin’deki Schuan Üniversitesi’ndeki, 2012’de Red Dot Design ödülünü kazanmıştı.

Kaynak:Gaia Dergi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir