3 Şerit

Ferrari’den 61 yarış aradan sonra ilk Pole pozisyonu

Singapur Grand Prix’inde sıralama turlarının en hızlısı Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel oldu. Yarınki yarışa ilk sıradan başlayacak olan Alman Vettel, 61 yarış sonra sıralama turlarında Ferrari’nin ilk birinciliğini almasını sağladı.

Bu sezon ilk defa ilk çizgide bir Mercedes pilotunun yer almadığı sıralama turlarının sonucunda, Red-Bull Racing Renault takımından Daniel Ricciardo ikinci cepte ve Ferrari’den Kimi Raikönnen üçüncü cepte yer aldı. Böylelikle Ferrari bu sezonki en iyi start sıralamasını elde etti.

_r6t4307

Pole pozisyonunu elde eden Alman pilot Sebastian Vettel; “Her şey benim için bir araya geldi ve mükemmel bir tur zamanı elde ettim. Çok mutluyum ve önemli bir avantaj elde ettim ancak asıl işimiz yarın olacak” şeklinde konuştu

Mercedes pilotları ilk iki çizgide yok!

Bu sezon boyunca ilk çizgiye ambargo koyan Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg Singapur’da Ferrari ve Red-Bull Renault takımlarının gerisinde kaldı. İngiliz pilot Lewis Hamilton 5. cepte yer alabilirken, takım arkadaşı Nico Rosberg ise 6. sırada kaldı.

singapore_gp_preview_0

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir